Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Yapı Kredi Private Banking işbirliği ile ilki büyük ilgi gören Hisseli Harikalar Kumpanyası Meraklılarından Sıra Dışı Objeler Sergisi’nin ikincisini düzenliyor.
Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık ve Yapı Kredi Private Banking, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi işbirliğiyle Hisseli Harikalar Kumpanyası Meraklılarından Sıra Dışı Objeler Sergisi’nin ikincisini davetlilerle buluşturdu. 29 Mayıs – 24 Temmuz 2012 tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek olan sergide, aralarında Private Banking müşterilerine ait eşyaların da bulunduğu 50 kadar aile ve koleksiyonerden 250 adet obje, belge ve siyah beyaz eski fotoğraf yer alıyor. Bu sergi, katılımcıların aile tarihlerine ışık tutan, yıllarca koruyup özenle sakladıkları, anıları olan nesneleri sanatseverlerle paylaşma imkanı sağlıyor.
Sergiyi açmış olmanın yanı sıra Yapı Kredi Private Banking müşterilerinin sakladıkları objelerini sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Yapı Kredi Özel Bankacılık Pazarlama Direktörü İmre Tüylü “Yapı Kredi Private Banking olarak sanata büyük önem veriyor ve bu tür sanatsal etkinliklerin hayata geçirilmesine destek veriyoruz. Bu anlamda ikincisi gerçekleştirilen “Hisseli Harikalar Kumpanyası Meraklılarından Sıra Dışı Objeler Sergisi”ni destekliyoruz. Osmanlı askerine ait üniforma, işaret lambası, pusula ve ihtişamlı geçit törenlerinde çekilmiş fotoğraflar gibi birçok dikkat çekici parçanın bulunduğu bu sergi, geçmişteki günlük yaşamın detaylarına dokunurken, tarihimize ilişkin ilginç ipuçları ve hikayeler sunuyor. Bunun, Özel Bankacılık hizmeti olarak daha önce kimsenin yapmadığı, Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık anlayışıyla sergileştirilmiş bir anı birikimi olduğunu söylemeliyiz. ” şeklinde konuştu.
Serginin sanatsal özelliğinin yanı sıra taşıdığı manevi değere de dikkat çeken Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık Genel Müdürü Tülay Güngen “Sanatseverlerle buluşturduğumuz bu farklı sergideki her eserin kendine ait ve insanı içine çeken bir hikayesi var. Sergiyi ziyaret edenlerin hayatlarına dokunacak pek çok objeye hikayeleriyle beraber yer verdik bu sergide. Bunların arasında Osmanlı’da ekonominin kötü olduğu savaş yıllarında “köprü müruriyesi” olarak adlandırılan ve köprü vergisinin alındığını gösteren İstanbul Şehremaneti yazılı paralar ile yıkanmanın zor olduğu dönemlere mahsus ‘pire kapanı’ gibi objeler yer alıyor. Ünlü hattatların kaleminden kağıtlara yazılmış, hanımların iğnelerinden kumaşlara işlenmiş beyitler, atasözleri ve ressamların sıra dışı çalışmaları da serginin sanat bölümünde sanatseverlerle buluşacak. Serginin kitabı koleksiyonerlerin kendi dünyalarında sevdikleri, uzmanı ya da meraklısı oldukları nesnelerle ilişkilerini güzel fotoğraflarla sergi kapandıktan sonra da anlatmaya devam edecek” dedi.
Sergide yazı, fotoğraf ve belgelerle incelenen Dr. Ali Vasfi Atabay, Dr. Abdullah Sayıner, Mühendis Bedii Ilgım, Mimar Cengiz Bektaş gibi geçmişte yaptıklarıyla ülke tarihinde izler bırakan, doktor, öğretmen, mimar gibi farklı meslek gruplarından kişilerin portreleri ise dikkat çekici.