Deutsche Bank'ın, "Brezilya, Endonezya ve Türkiye Deneyimleri" raporunda Türkiye için "Merkez Bankası'nın politikaları eşsiz bir avantaj..."denildi.
Aylık kapasite kullanım oranlarını görmek için tıklayın
Deutsche Bank, Türkiye ekonomisinin 2009 yılında ağırlığını hissettiren dünya finansal krizinden güçlü bir şekilde çıkarak, 2010'da yüzde 9, 2011 yılında da yüzde 8,5 oranında büyüme elde ettiğini bildirdi.
Deutsche Bank'ın, "Brezilya, Endonezya ve Türkiye Deneyimleri" raporuna göre, Merkez Bankası'nın günlük bazda esnek politikalarının küresel kırılganlıkların yüksek olduğu bir ortamda "eşsiz bir avantaj" olarak görülebileceği vurgulandı.
Merkez Bankası'nın günlük bazda sahip olduğu esneklik sayesinde likidite seviyelerindeki düzenlemelerle kur oranını yeniden ayarlayabilmesinin ve küresel kırılganlıkların yüksek olduğu mevcut ortamda avantaj olarak görülebileceği belirtilen raporda, "Türkiye ekonomisi 2009 yılında ağırlığını hissettiren krizden, sermaye akışı ve kredi genişlemesinin oluşturduğu taleple güçlü bir şekilde çıkarak, 2010'da yüzde 9, 2011 yılında da yüzde 8,5 oranında büyüme elde etti" ifadelerine yer verildi.
Bankanın araştırmalarına göre, Türkiye'nin uzun vadeli enflasyon oranının yüzde 5 olacağına dair güvenin oluştuğu belirtildi.
Raporda, "Türkiye yumuşak inişi başarabilir mi, başaramaz mı? Asıl soru bu... Türkiye'de otoriteler yüzde 4 civarında bir büyümenin mümkün olacağını, gayri safi milli hasılanın yüzde 8,2 oranındaki cari açığın finanse edilebileceğine inancı tam..." denildi.
Raporda ele alınan her üç ülkenin de Merkez Bankalarının enflasyon hedefine ağırlık vermesi önerisinde bulunuldu. AA