Yazdır

3 ayda 50 tepe yöneticisi değişti!

Tarih: 25 Nisan 2012 - 14:33

Şirketlerde koltuk değişimi 2012’nin ilk üç ayında en fazla tepe yönetim kademesinde yaşandı. Bankacılık ve finanstaki değişim zirvede...

Ocak, şubat ve mart aylarında 7’si CEO, 22’si genel müdür olmak üzere toplam 50 üst düzey yönetici atandı. Bilişim sektörü ise en fazla yönetici değiştiren sektör olarak öne çıktı.
Ocak, şubat ve mart aylarında yapılan 125 orta ve üst düzey yönetici atamasını inceleyen Yenibiris.com, en fazla koltuk değişiminin 22 kişi ile genel müdürlerde olduğunu ortaya çıkardı.
Yapılan atamaların yüzde 40’ını tepe yönetim yani CEO, genel müdür, ülke başkanı ve genel müdür yardımcısı oluşturuyor. Atanan CEO sayısı 7 kişiyi bulurken, tepe yöneticilerini en fazla değiştiren sektör ise bankacılık-finans ve ilaç oldu.
Bilişim yöneticileri ilk sırada
Değerlendirmeye giren 24 sektör arasında bilişim, bütün yönetici düzeylerinde geçen yılın son üç ayında olduğu gibi yine en fazla yönetici atayan sektör oldu.
Dünyada 2012 itibarıyla 32 milyar 450 milyon USD değerinde bir sektör olması beklenen bilişimde teknolojiinin gelişme hızı, Türkiye’nin bilişim teknolojisini transfer etmeye başlaması, nitelikli ve donanımlı elemanların öneminin giderek artması gibi faktörler sektördeki istihdam hareketliliğini artırıyor. Yenibiris.com verilerine göre sektörde, teknik özelliklerin yanısıra etkin iletişim becerisine sahip, analitik düşünebilen, zamanı yönetebilen, yoğun tempoda verimli iş çıkaran, İngilizcesi iyi yöneticiler aranıyor.
Pazarlama birimleri hareketlendi
Atama-transfer dünyasında yaşanan bir değişim de pazarlama yöneticilerinin istihdamında yaşanıyor. Geçen yılın ilk üç ayındaki atamaların yüzde 14'ünü yapan pazarlama, bu yılın ilk üç ayında payını yüzde 20'ye çıkarttı ve 24 yönetici değişikliğine gitti.
Yenibiris.com

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/3-ayda-50-tepe-yoneticisi-degisti/347260