Yazdır

İşte BDDK ve TMSF’ye atanacak üyeler?

Tarih: 22 Nisan 2012 - 10:31

BDDK ve TMSF başkanları ve kurul üyelerinin atanmasıyla ilgili süreç halen devam ediyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) başkanları ve kurul üyelerinin atanmasıyla ilgili süreç halen devam ediyor. Başkanların görev süresini uzatan düzenlemenin bu hafta TBMM’de görüşülerek yasalaşması bekleniyor. Süreci en başından itibaren izleyen birçok gözlemci düzenlemeden sadece TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül’ün yararlanacağı ve BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’in görev süresinin uzatılmayacağını dile getiriyorlardı. Süreç onları haklı çıkardı. TMSF Başkanı Gül’ün yeniden başkan olması kesinleşti. BDDK Başkanlığına ise halen TMSF de Kurul üyesi olarak görev yapan Mukim Öztekin’in atanması bekleniyor. Geçen hafta Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile görüşen Öztekin’in Ankara’nın onayını aldığı biliniyor.
Ancak Türk basınında ilk kez VATAN’ın duyurduğu bu süreç bir dizi sorunu da beraberinde getirecek.
Çünkü Öztekin’in ayrılmasının ardından TMSF’deki üye sayısı bir kişi daha azalacak, böylece boş koltuk sayısı 2’ye yükselecek. Kulislerde üyelik için iki ismin adı geçiyor. Bunlardan ilki TMSF Birleşik Fon Bankası’nda avukat olarak görev yapan İlhami Öztürk. Diğeri de geçen hafta Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliğinden ayrılan Mehmet Mumcuoğlu.
BDDK’daki kurul üyeliği için ise halen kurumda Dış İlişkiler Daire Başkanı olarak görev yapan Mete Bumin ile Bankalar Yeminli Murakıbı Haluk Tözüm’ün isimleri öne çıkıyor.
Ufuk Şanlı - VATAN

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/iste-bddk-ve-tmsfye-atanacak-uyeler/347002