Yazdır

TÜGİAD Başkanlığı için yarış başladı

Tarih: 15 Nisan 2012 - 09:48

Türkiye Genç İşadamları Derneği’nin (TÜGİAD) 26 Mayıs tarihinde yapılacak başkanlık seçimleri için yarış başladı.

Mobilera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Kertmelioğlu TÜGİAD başkanlığı için adaylığını açıkladı.
Kertmelioğlu, seçim öncesi İstanbul’daki üyelerin ve TÜGİAD önceki dönem başkanlarından Muharrem Yılmaz, Hayati Kaya ve Lütfü Küçük’ün de katılım gösterdikleri toplantıda, 10 milyon TL bütçeli 8 yeni projesini tanıttı ve 2 yıl içinde yüzde 25’i kadın olacak şekilde, üye sayısını 2 bin kişiye çıkartmayı hedeflediklerini kaydetti.
TÜGİAD’ın uluslararası alanda Dünya’nın en iyi temsil edilen bağımsız genç iş dünyası örgütü olduğunu kaydeden Kertmelioğlu, aynı başarının Türkiye’ye de taşınması konusuna ağırlık vereceklerini belirtirken, hayata geçirmek istedikleri projeleri; “Uluslararası Girişimcilik Zirvesi” düzenlenmesi, IEEP işbirliği ile “İstanbul Girişimcilik Ekosistemi” projesi, TÜGİAD “Girişimcilik Akademisi”, “TÜGİAD Network Projesi”, “TÜGİAD Partner Programı” TÜGİAD B2B Projesi”, Kurumsal Yapılanma ve İletişim Projesi” ve “Mentor Projeleri” olarak sıraladı.
İstanbul Girişimciliğin Başkenti Olacak
Ferda Kertmelioğlu, İstanbul Girişimcilik Ekosistemi projesi için 1,5 milyon TL’lik bir kaynak yaratacaklarını; gerçekleştirilecek çalışmalarla İstanbul’u EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesinin girişimcilik başkenti yapmayı planladıklarını ifade etti. Gerçekleştirilecek bu proje ile orta vadede Türkiye’ye yıllık 1 milyar dolarlık bir katmadeğer yaratmayı planladıklarını da ekledi.
TÜGİAD işbirliği ile yapılması planlanan “Uluslararası Girişimcilik Zirvesi” için dünyanın en zengin kişisi Carlos Slim ile de görüşmeler yaptıklarını belirten Kertmelioğlu, amaçlarının bölgenin en büyük girişimcilik etkinliğine imza atmak olduğunu kaydetti.
Girişimciliği destekleyen 8 inovatif proje ile 26 Mayıs tarihinde gerçekleşecek başkanlık seçimlerine hazır olan Kertmelioğlu, hedeflerinin Türkiye’nin 2023 yılı vizyonu doğrultusunda dünyanın 10. büyük ekonomisi olabilmesi için gerekli olan genç iş dünyası ve girişimci ekosistemini yaratmak olduğunu kaydetti.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/tugiad-baskanligi-icin-yaris-basladi/346370