Yazdır

Bankacılığın güzel kızı kime gidecek?

Tarih: 13 Nisan 2012 - 07:50

Denizbank'ın talipli sayısı 2'ye çıktı

Sberbank 4 milyar doların üzerinden satış işlemine konu olması beklenen bankayla yakından ilgilendiğini bildirdi. Denizbank’taki CEO’luk görevinin yanı sıra Dexia grubunun yönetim kurulu üyeliğini de üstlenen Hakan Ateş “Denizbank güzel kız herkes onun peşinde” sözleriyle bankaya olan ilginin altını çizmişti.
Türkiye’ye girme adına bu yatırıma sıcak baktıklarını ifade eden Sberbank sözcüsü, görüşmelerin henüz başlamadığını, bankayı incelediklerini ifade etti. Denizbank’ı satın almak üzere geçen yıl görüşmeler yürüten Sberbank, bir yurtdışı operasyonundaki süreç yüzünden bu alımdan vazgeçmişti.
Teklifi düşük bulunduğundan Türkiye’de alım yapamayan Qatar National Bank’tan (QNB) bir yetkili 2 gün önce “Teklif yeniden canlandırıldı ve masada. Yeni teklif Dexia’nın beklentilerine daha yakın” dmişti. Edinilen bilgiye göre Dexia, piyasa değeri 5.9 milyar dolar olan Denizbank için 4 milyar dolara yakın bir teklif istiyor. Katarlı bankanın ilk teklifinin Denizbank’ın defter değerinin 1.1-1.2 katı arasında olduğunu ve Dexia’nın 1.5 çarpan istediği belirtiliyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bankaciligin-guzel-kizi-kime-gidecek/346239