Yazdır

BDDK'ya Muttalip Ünal geliyor

Tarih: 12 Nisan 2012 - 08:16

BDDK'nın başına kimin geçeceği konusunda, 'ikinci başkan' Muttalip Ünal'ın ismi öne çıkıyor

BDDK'da, Türk bankacılık sektörünü krizden çıkaran ve 2008 krizinin hasarsız atlatılmasını sağlayan Tevfik Bilgin dönemi sona erdi. Tevfin Bilgin, 9 yıllık koltuğunu bugün terk ederken, yerine BDDK'nın ikinci başkanı olan Muttalip Ünal'ın geçmesi bekleniyor.
Ünal, BDDK'dan önce Başbakanlık Teftiş Kurulu başkanlığını yapmıştı. Bilgin'in ayrılmasıyla BDDK'nın kurul üye sayısı 5'e düşüyor. Bu da son derece kritik olan bankacılık sektöründe karar alınmasını riske sokuyor. Kurul 5 üyenin katılımı ile toplanabilirken, üyelerden hiçbirinin hastalanmaması gerekiyor. Aynı sorun, TMSF'de de yaşanıyor. Görev süresi dolan TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül'ün ayrılmasıyla fon kurulunda da üye sıkıntısı yaşanıyor.
Gül ile birlikte başka bir kurul üyesi olan Muhammed Danış'ın da görev süresi dolmuştu. Bu da kurul sayısının TMSF'de de 5'e düşmesine neden oldu. AK Parti grubu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın karşı çıkmasına rağmen, TBMM'ye TMSF ve BDDK Başkanlarının yeniden atanmasına yönelik kanun teklifi verdi. Ancak dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen düzenleme henüz yasalaşmadı. Ancak bu düzenlemenin, TMSF Başkanı Gül'ün tekrar atanması için kullanılacağı, Bilgin için ise devreye sokulmayacağı belirtiliyor. Deniz Çiçek/ Akşam

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bddkya-muttalip-unal-geliyor/346076