Yazdır

Hangi sigorta şirketleri ceza aldı?

Tarih: 08 Mart 2012 - 10:10

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, bir sigorta şirketinin tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine ceza aldığını söyle

Türkiye'de kişi başına düşen sigorta priminin 128 dolar ile gelişmekte olan ülkelerin bile altında kalması sektörü harekete geçirdi. Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRSB), Hazine Müsteşarlığı ve TOBB'un da katılımıyla kurulan 'Sigortacılık Bilinçlendirme ve Tanıtım Strateji Komisyonu' 2013 yılına kadar sürecek Stratejik Plan ile sigorta bilincinin artırılması için görev yapacak.
Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, bu bilincin artırılması için öncelikle eğitime ağırlık vereceklerini ve ilköğretimde Hayat Bilgisi dersi içerisinde sigorta konusunun işleneceğini belirtirken, sanayicilerin bilinçlendirilmesi için de TOBB ile işbirliği yapacaklarını açıkladı.
Konuya ilişkin İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, Sigorta Bilinçlendirme ve Tanıtım Stareteji Komisyonu Başkanı Gamze Diler tarafından "Sigorta Bilinçlendirme ve Tanıtım Stratejisi" ve Türkiye'de sigorta sektörünün önemine ilişkin bir sunum yapıldı.
SİGORTANIN GSYİH'DAKİ PAYI %1.3
Diler'in yaptığı sunuma göre, gelişmiş ülkelerde GSYİH’ nın yüzde 8’i aşan prim üretimi, Türkiye'de yüzde 1,3 seviyelerinde. Gelişmekte olan ülkeler grubunda bile bu oran yüzde 2,9 ile Türkiye'den daha yüksek. Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, sigortanın hep felaketlerden sonra akla geldiğine işaret ederek, "Felaketler oldukça bilinç gelişiyor. DASK'ın kuruluşu da 1999 depreminden sonra oldu. Van depreminden sonra Tükiye'yi yeniden yapalım gibi bir durum sözkonusu oldu. Bütün bu bilinç eksikliğini eğitim ile aşacağız" diye konuştu.
BİR SİGORTA ŞİRKETİNE YÜKLÜ CEZA
Toplantıda poliçe sahiplerinin zaman zaman yaşadıkları tatsız olaylara ilişkin bir soru üzerine Ahmet Genç, sigorta şirketlerinin müşterisine haber vermeden prim artışı yapamayacağına ilişkin yasal düzenlemelerin hayata geçtiğini hatırlatarak şunları söyledi:
"Tüketicilerden yoğun olarak gelen şikayetler üzerine sağlık sigortacılığında bir şirketimizin belli bir süreden sonra astronomik prim artışı yapması üzerine gerekli cezalar verildi. Hem ceza verildi, hem de bu konuda yasal düzenlemeler yapıldı. Sigorta şirketleri ne zaman prim artıracağını önceden müşterisine bildirmek zorunda."

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/hangi-sigorta-sirketleri-ceza-aldi/342493