Yazdır

Yeni TMSF Başkanı kim olacak?

Tarih: 23 Şubat 2012 - 09:03

Üst kurul kulisi: Amaç, Ercan Gül'ü yeniden atamak

AKP Grupbaşkanvekili Nurettin Canikli’nin verdiği yasa teklifinin asıl amacının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül’ün yeniden atanmasının sağlanması olduğu belirtiliyor. Kulislerde konuşulan bilgilere Gül’ün tekrar TMSF başkanlığına getirilmesi istendi. Kişiye özel düzenleme olmaması için de 3 kurul başkanlığı için de düzenleme yapıldı. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın TMSF için Mukim Öztekin’i istediği de ifade ediliyor. Ancak yasa teklifinden sonra en güçlü başkan adayının artık Şakir Ercan Gül olduğu vurgulanıyor. Aynı durumun Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin için geçerli olmadığı konuşuluyor. Bilgin’in yerine en güçlü aday Mutalip Ünal.
Şakir Ercan Gül TMSF’ye 2004 yılında geçti. Bundan önce İstanbul Defterdar Yardımcısı olan Gül, 2004 yılında başladığı TMSF’de İkinci Başkan oldu. Gül, Ahmet Ertürk’ün 6 yıllık görev süresinin dolmasının ardından başkanlığa atandı.
Babacan Öztekin’i istiyor
2 Şubat 2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararında ise “TMSF İkinci Başkanı Şakir Ercan Gül’ün, üyeliğinin kalan süresi için görev yapmak üzere Fon Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmesi kararlaştırılmıştır” ifadesi yer aldı. Babacan’ın ise yine 2010 yılında TMSF üyeliğine getirilen Mukim Öztekin’i başkan olarak istediği dile getiriliyor. Mukim Öztekin daha önce BDDK üyeliğine atanmış, ancak eski bir üye olan Servet Taşdelen’in mahkeme kararıyla geri dönmesi üzerine istifa etmek zorunda kalmıştı. Bilgin’in görev süresi 6 Nisan’da sona erecek. Bilgin’in yeniden atanma ihtimalinin zayıf olduğu dile getiriliyor. BDDK Başkanlığı için en güçlü aday İkinci Başkan Mutalip Ünal. Yine eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar’ın da başkanlık için şansı olduğu dile getiriliyor. Öte yandan BDDK’de bir üye eksik durumda. Geçen yıl temmuz ayından beri BDDK’ye üye ataması yapılmadı. Bilgin’in görev süresinin dolmasının ardından hemen bir atama yapılmazsa Kurul kritik eşik 5’e düşecek.
Radikal

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yeni-tmsf-baskani-kim-olacak/340939