Yazdır

Paul Doany yatırım avında

Tarih: 20 Şubat 2012 - 11:51

Körfez sermayesi Türkiye'de hemen hemen her sektörü yakından takip ederken, Türk firmalarıda Ortadoğu'da bilişim sektörünü yakından takibe aldı.

Körfez sermayesi Türkiye'de hemen hemen her sektörü yakından takip ederken, Türk firmalarıda Ortadoğu'da bilişim sektörünü yakından takibe aldı. Günlük 7 milyon kişinin takip ettiği dünyanın 4'üncü büyük sosyal ağ oyun şirketi Peak Games, Suudi Arabistanlı Kammelna için masaya oturdu.
Ortadoğu'nun en popüler yasal oyunu olan "balut" servisini multiplayer olarak sunan Kammelna'nın satışı için görüşmelerde sona yaklaşılırken, önümüzdeki günlerde işlemin açıklanacağı belirtiliyor. Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn ve Lübnan'da oldukça sık oynanan balut hizmeti sunan Kammelna için Türk Peak Games'in teklifi ise 10 milyon dolar.
GÜNLÜK 4 MİLYON ZİYARETÇİ
Kammelna'nın günlük 4 milyon ziyaretçisi bulunuyor. AppData'nın verilerine göre Kammelna, dünyanın 22'nci, Ortadoğu'nun ise en büyük sosyal ağ oyun sitesi. Kammenna'yı almaya hazırlanan Peak Games'e yabancılar ilgi gösteriyor. Şirkete Hummingbird Ventures 2.5 milyon, Alman Earlybird Ventures 5 milyon Alpha Investment 11.5 milyon dolar fon aktardı.
PAUL DOANY DE YATIRIM AVINDA
Ortadoğu'da bilişim sektörünü yakından takip edenlerden biri de Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim. Uzun yıllar Türk Telekom'un CEO'luk koltuğunda oturan Paul Doany'nin kurduğu Tımar Ventures, ilk olarak bölgenin önemli mobil oyun şirketlerinden Maysalward'a ortak oldu. 150 milyon dolarlık fona sahip Tımar Ventures ardından Lübnan'daki Oasis500 ile anlaşma imzaladı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/paul-doany-yatirim-avinda/340548