Yazdır

ING'deki operasyonun perde arkası

Tarih: 14 Şubat 2012 - 08:03

"Banka içerisindeki ‘şok’ operasyonla ilgili ayrıntıları da FinansGündem’den takip edebilirsiniz" demiştik. İşte ayrıntılar...

Genel müdürlük görevine Türk bir isim getirerek değişim sürecini başlatan ING Bank'ta ilginç gelişmeler yaşanıyor. Kısa bir süre önce Pınar Abay’ın yönetimi devralmasıyla banka içerisinde operasyonların başladığını yazmıştık.  FinansGündem’e gelen bilgilere göre ING Bank’ta dün iki Teftiş Kurulu Başkan yardımcısı ve kıdemli müfettişlerin bir kısmı gönderildiğini ve Teftiş Kurulu Başkanı’nın da kızağa alındığı iddialarını gündeme taşımıştık. "Banka içerisindeki bu ‘şok’ operasyonla ilgili ayrıntıları da FinansGündem’den takip edebilirsiniz" demiştik. İşte ayrıntılar...
Bu haberimizden sonra ING Bank'tan aşağıdaki açıklama geldi. 
ING Bank'tan yapılan açıklama şöyle:
"Cuma günü "ING Bank'ta Şok Operasyon" başlığıyla yayınlanan haberinizi üzülerek okuduğumuzu ve haberin doğruyu yansıtmadığını belirtmek isteriz. Haber içeriği konusunda sizi bilgilendirmek isteriz ve aynı zamanda haberinizin aşağıdaki şekilde düzeltilmesini de önemle arz ederiz.
11 yıldır Bankamızda önemli sorumluluklar alan ve aldığı her görevi başarıyla yerine getiren değerli yöneticimiz Sayın Gökhan Yurtçu’nun Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndan ING içindeki yeni yapılanmaya paralel olarak, ING Bank A.Ş. Denetim Komitesi’ne doğrudan bağlı olarak faaliyet göstermek üzere kurulan “Finansal Olmayan Risk Yönetimi Başkanlığı”na atanması kendisinin sorumluluklarını önemli ölçüde artırmış ve işin kapsamı genişlediği için kendisine bağlı personel sayısı da artmıştır.
Sayın Gökhan Yurtçu’nun köklü deneyimlerinden Bankacılık sektöründe çok kritik öneme sahip olan Risk Yönetimi alanında da istifade edilebilmesi amacıyla kendisi Bankamız içinde çok yüksek öneme sahip risk ve kontrol bölümlerinin bağlı olacağı bu birime “Başkan” unvanıyla atanmıştır.
Sayın Gökhan Yurtçu’nun yerine ise Teftiş Kurulu içinde müfettiş olarak yetişen sonra bankamızın krediler grubunda önemli işler yapan tecrübeli yöneticilerimizden Sayın İbrahim Huyugüzel atanmıştır."
www.finansgundem.com

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ingdeki-operasyonun-perde-arkasi/339724