Yüksek saatçilik dünyasının oskarları olarak kabul edilen Grand Prix d'Horlogerie de Geneve (GPHG), "En Komplike Saat" kategorisinde birincilik ödülünü, Christophe Colomb Équation du Temps koleksiyonu kazandı. 146 yıllık tarihi boyunca tam 2,333 ödül almayı başaran Zenith, Christophe Colomb Équation du Temps ile bir kez daha kalitesini tescil etti.
Cenevre Saat Yapımı Büyük Ödülü jürisi Zenith'in mekanik üstünlüğün zirveye çıktığı modelini bu prestijli ödül ile tescillerken, üç bölümden oluşan teknik başarıya dikkat çekti: Yerçekiminden kurtulma, yüksek alternans ve dünyanın aslında sabit olarak 24 saat olmayan rotasyon süresinin görselleştirilmesi.
Ödülü töreninde konuşma yapan Zenith CEO'su Jean-Frédéric Dufour da, bu saatin zamanın hakiki gerçekliğine mümkün olduğunca yaklaşmasını sağlayan üç özelliğin altını çizdi. "Diğer kaşifler kıyılar boyunca gemi yolculuğu yapmayı tercih ederken, doğrudan denizin ortasında yol alan ilk kişi olan Christopher Columbus'un adını saatimize verdik." diyen Duffour sözlerine şöyle devam etti: "Unutulmaz kaşifin bu yaklaşımı dünyanın geleceğini değiştirecek olan kıtanın keşfiyle sonuçlandı. Yenilikçi bir ruh ve cesaret: Bunlar, bu öngörülü denizciyle büyük horolojik komplikasyonu geliştiren kişiler arasındaki en önemli bağlardır."
Zenith'in 'Christophe Colomb' Serisi Sadece 25 Adet Üretildi
Atlantik Okyanusu'nu aşarak Kuzey Amerika'ya ulaşan 15. yüzyılın büyük kâşifi 'Christophe Columb' ismi, bu kez bilim adına büyük başarılara imza atan Zenith ile özdeşleşiyor. Bu sıra dışı saate Christophe Columb'un adını verme kararı, maceraperest denizcinin karşılaştığı ve günümüzde de halen çağdaş saat endüstrisinin en önemli hususlarından birine işaret eden bu son derece karmaşık modelin yapısıyla ilgili.
Zenith'in uzun süren Ar-Ge çalışmaları, düzenleyici organın yatay konumda ayarlı tutulmasının mümkün olan en iyi dengeyi sağladığı ve dolayısıyla zamanın kesinliğini önemli ölçüde artırdığını ortaya çıkardı. Zenith, düzenleyici organın(regülator) kalıcı olarak bu konumda tutulmasını sağlamaya karar verdi ve Zenith Christophe Colomb'u yarattı. Prestijli bir mekanizmayı barındıracak asil bir dış görünüme sahip, 50 saat güç rezervli Zenith Christophe Colomb, 166 parça, 10 konik dişli çark (6 küresel çark ile) ve 6 rulmanlı yataktan meydana gelen bir kafesten oluşuyor.
Efsanevi deniz kronometresinden ilham alınarak tasarlanmış modelin, 45 mm çaplı kasasının beyaz ve altın sarısı renkleri bulunuyor. Kendi safir "kubbe"si ile taçlanan göz kamaştırıcı safir kristaliyle her iki yanda bombelik taşıyor. Arpa tanesi motifiyle süslü, mavi çelikten yapılmış gümüş kadranlar rahatlıkla okunabiliyor. Devrimci iç bileşenleri ile bu nadir model, timsah derisi kayış ve 18 karat altın çerçeve ile çevreleniyor.
Aldığı büyük ödülle dikkatleri bir kez daha üzerine çeken ve sadece 25 adet üretilen "Zenith Christophe Colomb" saatleri 264.000 İsviçre Frangı'ndan (Yaklaşın 509 bin lira) satışa sunuldu.