Yazdır

İki bankanın ‘Turuncu’ kavgası

Tarih: 07 Şubat 2012 - 18:02

Turuncu renk, Denizbank ile ING Bank’ı karşı karşıya getirdi.

Turuncu renk, Denizbank ile ING Bank’ı karşı karşıya getirdi. Denizbank’ın KOBİ bankacılığı için kullandığı ‘Turuncu 24’ isimli ürününden sonra ING Bank da tüm dünyada bulunan ‘Turuncu Hesap’ı getirince Denizbank mahkemeye gitti. ING de açtığı karşı dava ile hakkını arıyor.
Sektörde artan rekabet nedeniyle bankalar, müşteri kapmak için çeşitli ürün ve kampanyalar düzenliyor. Kimi yeni mevduat ürünleri kimi de ‘avantajlı’ kredi ürünlerini tanıtıyor. Yeni ürünlere de yepyeni bir isim bulmak gerekiyor. Aksi takdirde benzer isimler bankaları karşı karşıya getirebiliyor hatta konu mahkemelere taşınıyor. ING Bank ile Denizbank arasında da benzer bir süreç yaşanıyor. Denizbank ve ING Bank’ın ürünlerinde kullandıkları ‘turuncu’ renk her iki bankayı davalık yapmış durumda. Denizbank, KOBİ bankacılığı için ‘Turuncu 24’ ürününü piyasaya sunmuştu. Ardından ING Bank, mevduata yönelik ‘Turuncu Hesabı’ tanıttı. Her iki banka da ‘Turuncu’ ürünleriyle çok önemli başarılara imza attı.
BDDK devreye girdi
ING Bank, mevduatta müşteri sayısını artırırken Denizbank, KOBİ’ler arasında popülerliğini daha da artırdı. Ancak bu noktada devreye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) girdi. BDDK, ‘Turuncu’ adının müşteriler arasında kafa karışıklığına neden olabileceği ve tek bankanın bunu kullanmasını istedi. Bunun üzerine Denizbank, konuyu mahkemelere taşıdı. ING Bank da karşı dava açtı.
Denizbank, bankacılık ürünlerinde ‘Turuncu’ ismini Türkiye’de ilk olarak kendilerinin kullandığını savuranarak ‘Turuncu’nun kendilerine ait olduğunu belirtti.
ING Bank ise ‘Turuncu renk, tüm dünyada ING ile özdeşleşmiş bir renk. Dünya genelinde Turuncu adında çok sayıda ürünümüz var. Dolayısıyla Turuncu bize ait’ görüşünde.
Dava şu anda bir sonuca bağlanmış değil, devam ediyor. Önümüzdeki günlerde mahkemenin vereceği kararla Turuncu renginin hangi bankaya ait olacağını göreceğiz. Bu zorlu bir savaşı kazanan banka için ‘Turuncu’nun artık farklı bir önemi olacak gibi. Dolayısıyla davayı kazanan bankadan önümüzdeki dönemde ‘Turuncu’ adıyla çok sayıda yeni ürün görebiliriz. Ufuk Korcan/vatan

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/iki-bankanin-turuncu-kavgasi/338983