Yazdır

Ergo'da CEO değişti!

Tarih: 27 Ocak 2012 - 11:39

ERGO Türkiye’nin 2009 yılından bu yana CEO’luk görevini yürüten Akın Kozanoğlu, görevi Theodor Kokkalas'a bıraktı

ERGO Türkiye’nin 2009 yılından bu yana CEO’luk görevini yürüten Akın Kozanoğlu, görev döneminin sona ermesinin ardından ERGO Grubu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine atanıyor.
Belirli bir devir sürecini takiben Akın Kozanoğlu’ndan boşalan CEO’luk görevini ise Theodor Kokkalas üstlenecektir.
2009 yılında ERGO Türkiye’nin CEO’luğunu üstlenen Akın Kozanoğlu, daha önce 30 yılı aşkın bir süre Sabancı Grubu’nun çeşitli şirketlerinde üst düzey yönetici olarak görev yapmıştır. Akın Kozanoğlu’nun Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü’nden lisans ve Londra Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nden yüksek lisans dereceleri bulunmaktadır.
2004 yılından bu yana ERGO Yunanistan’ın CEO’su olan Theodor Kokkalas bu görevine ek olarak ERGO Türkiye’nin CEO’luğunu üstlenecektir. Ekonomi ve hukuk lisansı bulunan Kokkalas, sigorta sektöründe 20 yıla yakın tecrübeye sahiptir.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan ERGO International Asya ve Türkiye’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Kleiner, “ERGO Türkiye’nin zorlu bir döneminde başına geçen Akın Kozanoğlu, şirketin yeniden yapılanma sürecini başarı ile yönetti. Bu dönemde, şirketin her biriminde yeniliklere imza atan Kozanoğlu’nun liderliğindeki ERGO Türkiye’nin başarılı geleceği için sağlam temeller inşa edildi. Akın Kozanoğlu’na şirketimize bugüne kadar yaptığı katkılardan dolayı müteşekkiriz. Kendisinin ERGO Grubu Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak bizimle önümüzdeki dönem içinde güç birliği yapmasından onur duyduğumuzu vurgulamak isterim. ERGO Türkiye’nin kendisinin deneyim, bilgi birikimi ve güçlü iletişim ağından önümüzdeki dönemde de yararlanacağına olan inancım tamdır.
Uzun yıllardır ERGO’daki üst düzey yöneticilerimizden biri olan Theodor Kokkalas ise kuruluşumuzun en yetkin ve başarılı CEO'larından biridir. Geçtiğimiz yıllarda, ERGO Yunanistan’ı sektöründe hızlı büyüyen ve karlı şirketleri arasına taşımıştır. Kokkalas’in, geçmiş deneyimleri ile ERGO Türkiye’yi başarılı bir geleceğe taşıyacağına inanıyor ve kendisi ile aynı takımda olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ergoda-ceo-degisti/337479