Yazdır

Ernst & Young’ın 2013'teki CEO'sunu seçt

Tarih: 23 Ocak 2012 - 14:30

Ernst & Young’ın bir sonraki Global Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su seçildi. Jim Turley 2013 yılında bayrağı devredecek.

Ernst & Young, Mark Weinberger’in bir sonraki Global Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak seçildiğini duyurdu... Weinberger görevi 2001 yılından beri Başkanlığı ve CEO’luğu yürüten ve kısa süre önce 30 Haziran 2013 tarihinde emekliye ayrılacağını açıklayan Jim Turley’den devralacak. Ernst & Young’ın en yüksek yönetim ve gözetim organları olan Global İcra Kurulu ve Global Danışma Konseyi, Weinberger’in seçimini oybirliğiyle onayladı.
Ernst & Young yakın zamanda, 30 Haziran 2011 tarihinde sona eren mali yılda 22,9 milyar ABD Doları geliri elde edildiğini ve 144 ülkede 152.000 çalışanı bulunduğunu da açıkladı.
Seçkin bir liderlik kariyerine sahip olan 50 yaşındaki Mark Weinberger, Ernst & Young’ın en üst gözetim organı olan Global İcra Kurulu üyesi ve Global Vergi Grubu Başkanı olarak görev yapıyor. Daha önce Amerika İcra Kurulu üyesi, ABD Operasyon Komitesi üyesi ve Amerika Vergi Grubu Başkanı olarak görev yapan Weinberger, birçok büyük müşteriye Kıdemli Danışmanlık Ortağı olarak hizmet verdi ve aynı zamanda Global Pazarlar İcra Kurulu’nda ile Global Kamu Politikası Komitelerinde de üye. Weinberger, ABD Başkanı George W. Bush döneminde ABD Hazine Bakanlığı’nda Müsteşar (Vergi Politikaları) olarak görev yaptı ve ABD eski başkanlarından Clinton tarafından ABD Sosyal Güvenlik Danışma Kurulu’na atandı.
Ernst & Young’ın 2011 yılından beri Global Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olan Jim Turley, mesleğin ve kurumun yeni ve gelişen pazarlarda güçlenmesini sağlayan başarılı girişimlere imza attı. Jim Turley’nin yönetiminde firmanın yıllık satış geliri 10 milyar ABD dolarından, 23 milyar ABD dolarına sıçrama gösterdi, personel sayısı ikiye katlandı ve Ernst & Young vizyonu, faaliyetleri ve yapısı ile alanında ‘global entegrasyonu en çok sağlamış olan firma’ olarak kendini kanıtladı. Jim Turley’nin ön planda tuttuğu birleştirici ve kapsayıcı, insan odaklı kurum kültürü birçok ödül ile de onurlandırıldı.
Mark Weinberger’in seçilmesi konusunda Jim Turley, “Kurum içinde ve dışında güçlü bir lider olarak kendini kanıtlamış olan Mark Weinberger birçok büyük müşterimize aktif olarak hizmet sunmaktadır. Daha da önemlisi, yasal ve mevzuat konularına bakış açısı Ernst & Young’ın dünya genelindeki yasal denetim organları ve diğer yetkili kurumlar ile güçlü ilişkilerinin sürmesini sağlayacaktır. Mark Weinberger ile üretken bir geçiş sürecinde birlikte çalışmayı heyecanla beklerken, kendisinin Ernst & Young’ı çok daha büyük başarılara taşıyacak mükemmel bir lider olacağına inanıyorum” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Mark Weinberger ise, “Ernst & Young’ın global lideri olmak benim için büyük bir onurdur. Şüphesiz, dünyamıza ekonomik, jeopolitik ve demografik değişimlerin damgasını vurduğu zor zamanlar yaşıyoruz. Ancak Ernst & Young müşterilerimizin, düzenleyici kurumların ve diğer paydaşların geleceği şekillendirmelerine yapıcı katkılarda bulunabilecek güçtedir. Dünya ekonomisinin büyümesinde ve etkin bir şekilde işleyişinde Ernst & Young’ın oynadığı önemli rolden gurur duyuyorum. Bizim görevimiz dünya sermaye piyasalarında güven ve güvenilirliği tesis etmek ve müşterilerimizin paydaşlarına verdikleri söz ve taahhütleri yerine getirmelerine yardımcı olmaktır. Bu zorlu ve karmaşık koşullarda kaliteli hizmet ve doğru görüşler sunarak hiç yılmadan müşterilerimiz için değer yaratan Ernst & Young çalışanları ile gurur duyuyorum. Ernst & Young’ı inşa ettiğimiz güçlü temeller üzerinde yükseltmeye ve daha da ileri taşımaya kararlıyım” şeklinde konuştu.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ernst-youngin-2013teki-ceosunu-sect/337089