Yazdır

Ata Finans yeniden yapılanıyor

Tarih: 19 Ocak 2012 - 13:24

Ata Finans Grubu Yatırım Bankacılığı ve Varlık Yönetimi odağında yapılanıyor

Ata Finans Grubu 20 yıldır sürdürmekte olduğu sermaye piyasası faaliyetlerini bölgesel yatırım bankası ve varlık yönetimi şirketi vizyonuyla yeniden yapılandırma kararı aldı.
Bu kapsamda faaliyetlerini yatırım bankacılığı, uluslararası sermaye piyasası işlemleri ve varlık yönetimi üzerine yoğunlaştıracak.
Bu çerçevede Grupta bazı görev değişikliklerine de gidildi.
Sermaye Piyasası Kurulu’nda çalıştıktan sonra Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Sekreterliği görevini üstlenmiş ve bir süre önce Ata Finans Şirketleri Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmiş olan Ufuk Yılmaz, Ata Yatırım A.Ş.’de Genel Müdürlük görevini üstendi.
2007 yılından bu yana Genel Müdürlük görevini yürütmüş olan Bülent Altınel ise Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi.
Aynı çerçevede Ata Portföy Yönetimi AŞ. de 2005 yılından bu yana Genel Müdürlük görevini yürüten Dilek Gülensoy, şirketin Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı.
Ata Portföy Genel Müdürlüğü görevine ise son olarak, yurt dışında Goldman Sachs, UBS, Citibank, Barclays gibi şirketlerde yöneticilik görevleri üstlenmiş olan Murat Demirel getirildi.
Son gelişmelerle ilgili görüşlerini açıklayan Ata Yatırım A.Ş. Genel Müdürü Ufuk Yılmaz, “Ata çok güçlü bir marka. Bu markayı Türkiye’nin dünyada yükselen rolüne paralel olarak, bölgesel bir markaya ve fianansal çekim merkezi haline dönüştürmek istiyoruz” şeklinde konuştu; “İstanbul Finans Merkezi vizyonunun bir parçası olarak uluslararası sermaye piyasası işlemlerine yoğunlaşacağız. Varlık yönetimi sürecimizi, İstanbul’daki Merkezimiz bünyesindeki Ata Borsa Merkezinden tüm Türkiye’ye hizmet verecek şekilde güçlendirdik. Bu merkezden mevcut müşterilerimize yetkin özel müşteri temsilcilerimiz kanalı ile hizmet vermeye devam edeceğiz. Merkez dışı birimlerimizi ise yeni işbirliğimiz olan T-Bank üzerinden yapılandırıyoruz.”
Ata Finans Grubu’nun Türkiye’nin geleceğine inandığının altını çizen Yılmaz “Türkiye hesabını bugüne kadar doğru yaptı. Bizim görevimiz ise kurumlar ve bireylerin de kendi hesaplarını doğru yapmalarına katma değer getirmek” diyor.
Ata Finans Grubu 2011’de 20’inci yılını kutlamıştı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ata-finans-yeniden-yapilaniyor/336671