Yazdır

Yargı, yat pazarında

Tarih: 18 Ocak 2012 - 09:50

Murat Vargı için Türkiye’nin en başarılı iletişim girişimcisi desek abartmış olmayız

Hatırlanacağı gibi Vargı, 1993 yılında Turkcell’,n kuruluşuna önayak olarak Türkiye’yi mobil iletişim ve cep telefonlarıyla tanıştırmıştı…

1972’de Koç Holding’de ihracat temsilcisi olarak iş hayatına atılan Vargı, 1976’da üç ortağı ile birlikte Penta Dış Ticareti kurarak patronluğa adım atmıştır. 1990’lı yıllarda işleri bozulunca yurtdışına çıkmış ve orada gördüğü cep telefonlarını Türkiye’ye getirmeyi kafasına koymuş, hazırladığı dosyaları başta Koç ve Sabancı olmak üzere büyük gruplara sunmuş ama bir sonuç alamamıştı. Sonunda Çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet’i ikna ederek Turkcell’in kuruluşunu sağlamıştır. Murat Vargı, halen de Turkcell’in küçük ortağı kurumunda. Sahibi olduğu MVA Holding ise Telekom, enerji, turizm ve sinema alanında faaliyet gösteriyor. Turizmde Swissotel ile ortak İzmir’deki Grand Efes’i işletiyor. İstanbul Gümüşsuyu’nda da bir oteli var.

Murat Vargı’nın turizmde büyümek istediğini öğrendik. Nitekim bu doğrultuda “JSM Yatçılık ve Turizm” unvanıyla bir şirket kurdu. Vargı, bu şirketle yat turizmine ağırlık vermeyi planlıyor.

Para Dergisi'nin haberine göre, 1972’de Koç Holding’de ihracat temsilcisi olarak iş hayatına atılan Vargı, 1976’da üç ortağı ile birlikte Penta Dış Ticareti kurarak patronluğa adım atmıştır. 1990’lı yıllarda işleri bozulunca yurtdışına çıkmış ve orada gördüğü cep telefonlarını Türkiye’ye getirmeyi kafasına koymuş, hazırladığı dosyaları başta Koç ve Sabancı olmak üzere büyük gruplara sunmuş ama bir sonuç alamamıştı. Sonunda Çukurova Grubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet’i ikna ederek Turkcell’in kuruluşunu sağlamıştır. Murat Vargı, halen de Turkcell’in küçük ortağı kurumunda. Sahibi olduğu MVA Holding ise Telekom, enerji, turizm ve sinema alanında faaliyet gösteriyor. Turizmde Swissotel ile ortak İzmir’deki Grand Efes’i işletiyor. İstanbul Gümüşsuyu’nda da bir oteli var.

Murat Vargı’nın turizmde büyümek istediğini öğrendik. Nitekim bu doğrultuda “JSM Yatçılık ve Turizm” unvanıyla bir şirket kurdu. Vargı, bu şirketle yat turizmine ağırlık vermeyi planlıyor.
(Para Dergisi)

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yargi-yat-pazarinda/336483