Yazdır

Akbank'ta dümene Binbaşgil geçti

Tarih: 06 Ocak 2012 - 08:54

İlk kez FİNANGUNDEM.COM'un yazdığı Ziya Akkurt genel müdürlükten ayrıldığına ilişkin haber Akbank tarafından doğrulandı.

Kamuoyunun ilk kez  FİNANGUNDEM.COM'un haberiyle öğrendiği Ziya Akkurt'un genel müdürlükten ayrıldığı, yerine ise Hakan Binbaşgil'in atandığına  ilişkin haber, Akbank tarafından yapılan yazılı açıklamayla doğrulandı. Bankadan yapılan açıklama şöyle;
Akbank Genel Müdürlüğü’ne Hakan Binbaşgil Getirildi.
Akbank Yönetim Kurulu’nun 5 Ocak 2012 tarihinde aldığı kararla Genel Müdür Ziya Akkurt’un ayrılmasıyla boşalan Akbank Genel Müdürlüğü görevine Hakan Binbaşgil getirildi.
1960 yılında İstanbul’da doğan Hakan Binbaşgil, Robert Kolej’in ardından Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Binbaşgil sonrasında Louisiana State University’den İşletme ve Finans dallarında yüksek lisans derecelerini aldı.
Accenture’ın Londra ve İstanbul ofislerinde yönetim danışmanlığı yapan Binbaşgil, bankacılığa Pamukbank’ta Bireysel Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak başladı.
Akbank’a Ekim 2002’de Değişim Yönetiminden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Binbaşgil, Akbank’ın ‘yeniden yapılandırılma ve değişim programı’ çalışmalarını başlattı ve yönetti. Akbank’ta daha sonra Perakende Bankacılıktan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yapan Binbaşgil Mayıs 2008’den itibaren Genel Müdür Vekili olarak görev yapmakta idi.
Hakan Binbaşgil meslek hayatı boyunca ayrıca yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli kurumların Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/akbankta-dumene-binbasgil-gecti/335153