Yazdır

TFKB'nin ortağı tekstile giriyor

Tarih: 02 Ocak 2012 - 09:41

Tekstilde "kaşipek"in yaratıcısı Silk&Cashmere'e ortak geliyor.

Eastgate MENA, Silk&Cashmere'in ana şirketi Fabeks'in yarısını Zamanpur ailesinden satın alıyor
Yabancı markalarda Türkiye modası devam ediyor. Kuveytli milyarder Maha Al Ghunaim'in şirketi Global Investment House'un 2011'in ortasında Yargıcı'ya ortak olmasının ardından şimdi de bir başka Türk moda devine Körfez'den ortak geliyor.
Kaşmirde dünyanın en önemli markaları arasında gösterilen Silk&Cashmere'in tepe şirketi Fabeks Dış Ticaret için masaya oturan Eastgate MENA, hisse alımı konusunda anlaşmak üzere. Fabeks Dış Ticaret'in ortakları Ayşen Zamanpur ve Bijen Zamanpur'un yüzde 49.8 hissesini almayı hedefleyen Eastgate MENA, aynı zamanda en büyük ortak olacak. Geriye kalan yüzde 50.2'lik hisse ise Ayşen Zamanpur, Fatma Selmin Zamanpur, Bijen Zamanpur, Ferhat Zamanpur, Yasemin Zamanpur, , Zehra Kandemir, Neşe Tuncer ve Gonca Turgay'a ait kalacak.
FRANSA'DA MAĞAZA AÇTI
Moğolistan'daki Luda adlı tekstil firmasına 1992 yılında ortak olarak başlayan Silk&Cashmere'in hikayesi dünya modasına kaşmir ve ipeğin birlikte kullanıldığı marka olarak damga vurdu. Kaşipek olarak adlandırılan bu yeni moda dünya genelinde de Silk & Kashmere'i alanının en önemli markası haline getirdi. Cezayir'den İsviçre'ye 22 ülkede 142 satış noktasına ulaşan Silk&Cashmire, geçtiğimiz aylarda da modanın merkezi Fransa'da ilk mağazasını açtı. Paris'in en prestijli caddesi Saint Germain'deki mağazasına yenilerini ekleyeceklerini söyleyen Fabeks Dış Ticaret'in Genel Müdürü Ayşen Zamanpur, 449 farklı model ile Fransızları etkileyeceklerini söylemişti.
Türkiye Finans ile adım attı
Markaya ortak olan Eastgate MENA ise Türkiye'yi yakından tanıyor. Eastgate MENA, Arap dünyasının en büyük bankası National Commercial Bank'ın yatırım kolu. 2007'de Türkiye'ye adım atan National Commercial Bank, Ülker ve Boydak Ailesi'nin bankası Türkiye Finans Katılım'ın yüzde 60'ını satın almıştı. Banka, yüzde 60'lık hisse için 1 milyar 80 milyon dolar ödemişti.
L'azurde'u satın aldı
Natıonal Commercial Bank'ın yatırım kolu Eastgate MENA Suudi Arabistan, Türkiye, Mısır, Cezayir ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yatırım fırsatı kolluyor. Eastgate MENA son olarak dünyanın en büyük dördüncü büyük altın ve mücevher markası L'azurde'a ortak olmuştu.
Kerim Ülker SABAH

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/tfkbnin-ortagi-tekstile-giriyor/334664