Yazdır

Bali'den ince mesaj

Tarih: 14 Aralık 2011 - 08:14

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Ahmet Çalık'ın da katıldığı toplantıda ilginç mesajlar verdi

Türkişe İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Malatya'da düzenlenen "İş'te Buluşmalar" toplantısında ilginç mesajlar verdi. İş'te Buluşmalar toplantısına Sabah Gazetesi'nin sahibi Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da katılmıştı. Ahmet Çalık'ın da katıldığı toplantıda Adnan Bali, "İş Bankası'nı herkes gözünü sakındığı gibi sakınmalı" diyerek Sabah Gazetesi'nde yapılan haberlere gönderme yaptı.
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali Malatya “İş’le Buluşmalar” toplantısında konuştu
‘İş Bankası yeri geliyor bu ülkenin paratoneri, yeri geliyor istinat duvarı oluyor’
Türkiye İş Bankası iş dünyasıyla bir araya geldiği İş’le Buluşmalar toplantılarının 27’ncisini Malatya’da gerçekleştirdi. Ana başlığı “Anadolu’nun Yükselen Gücü: Malatya’ olan Malatya İş’le Buluşmalar toplantısında konuşan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “İş Bankası olarak ülkeye hizmet için çalışıyoruz. Yeri geliyor bu ülkenin paratoneri, yeri geliyor istinat duvarı oluyoruz ” dedi.
Türkiye İş Bankası İş’le Buluşmalar Toplantısı dün Malatya’da yapıldı. 27’nci toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Türkiye İş Bankası’nın bu yıl ilk üç çeyrekte nakdi kredilerini yüzde 33 oranında, nakdi ticari kredilerini ise yüzde 50’den fazla artırdığına dikkat çekerek, yine ilk 9 ayda banka olarak orta ölçekli bir bankanın toplam kredi hacminden bile fazla olan 20 milyar TL’yi aşkın plasman yaptıklarını söyledi. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İş Bankası’nın bu durumu üretim ve istihdama yansıttığını, sorunlu kredi yaratmayacak şekilde çalıştıklarını belirtirken, bunun ülkeye hizmet olduğunu belirtti.
Lehman batarken, biz 1000’inci şubemizi açtık
Ödemesi aksayana, projeksiyonu bozulana sonuna kadar sahip çıktıklarını ve mevcut müşterilerine yapıcı yaklaşımlarla sessiz sedasız kredi yapılandırma süreci tanıdıklarını bildiren Bali, bu dönemde 1.3 milyar TL’yi aşan krediyi sessiz sedasız yeniden yapılandırdıklarını açıkladı. Bali’ Bu ülkede kriz ağır sonuçlar veremiyorsa, yaygın olumsuz etkilerini hissettiremiyorsa alınan bu inisiyatifler sayesinde olmuştur’ dedi. Böyle bir dönemde yurtdışında banka aldıklarını, Erbil’de şube açtıklarını, Mısır’da ise temsilcilik açtıklarına işaret eden İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, krizin en ağır koşullarında Lehman Brothers’ın battığı dönemde İş Bankası’nın 1000. Şubesini açtığını kaydetti. Aynı dönemde toplu işten çıkarmalar yaşanırken, İş Bankası’nın 2500 yeni istihdam yarattığını ifade eden Bali, ‘Tribünden cevap vermiyoruz. Oyuna etkisi olan bir oyuncuyuz’ diye konuştu.
İş Bankası bu ülkenin malıdır, herkes gözünü sakındığı gibi sakınmalıdır
İş Bankası’nın belirli bir sermaye grubunun bankası olmadığını dile getiren İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, İş Bankası’nın bir anlamda kamunun malı olduğunu söyleyerek, sözlerine şöyle devam etti: ‘Sadece kamuya açık hisseleri borsada işlem görmek anlamında değil. Ondan daha geniş bir anlamda bu ülkeni malıdır İş Bankası. Bu ülkenin beytül malı olan İş Bankası’na halel gelmemesi için herkes gözünü sakındığı gibi sakınmalıdır.’
İş Bankası olarak Malatya’da ilk şubeyi 1931’dede 80 yıl önce açtıklarını bildiren Bali, Malatya’da 5 şube ile en fazla şubesi olan özel banka olduklarını vurguladı. Yakın zamanda Kışla Caddesi’ne yeni şube açacaklarını da açıklayan Bali, İş Bnkası’nın 1937’de Malatya Bez ve İplik Fabrikası’nın kuruluşunda üçte bir sermaye koyarak katkıda bulunduğunu da anımsattı.
İş Bankası’nı 81 İlde 81 Orman projesi kapsamında Malatya’da 20 hektarlık alana 25 bin fidan diktiklerini ifade eden Bali, Türkiye Satranç Federsayonu ile işbirliği yaptıkları projeyle açtıkları 5 bin satranç sınıfının 45’ini Malatya’daki okullarda açtıklarını dile getirdi.
2011 yılının 9 aylık sonuçlarına göre Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da en fazla kredi veren ve en çok mevduat toplayan özel banka olduklarını belirten Bali, ‘Topladığımız mevduattan daha fazla kredi vermişiz. Daha Malatya’da yapacağımız çok iş olduğunun bilincindeyiz’ dedi.
Açılış konuşmasını İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin yaptığı Malatya İş’le Buluşmalar toplantısına, Malatya Valisi Mehmet Ulvi Saran, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Tema Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Ekonomist Prof. Dr. Taner Berksoy ve Dünya gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt konuşmacı olarak katıldı.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/baliden-ince-mesaj/332766