Yazdır

Hüseyin Aydın'a açık mektup

Tarih: 10 Aralık 2011 - 00:40

Ziraat Bankası çalışanları FİNANSGÜNDEM aracılığı ile genel müdür Hüseyin Aydın'a mektup yazdı

Sayın genel müdür doğru söylemiş. Ziraat Bankası hayır kurumu değil ticari bir kurum. Ama bunu Türk halkına anlatabilirmisiniz bilemem. Devlet bankası olarak gördüğü Ziraat Bankasının masraf almasından bol bol şikayet edeceklerdir. Sınav ücreti tahsilatı, destekleme ödemesi, fatura tahsilatları, yardım paraları tahsilatı yapmaktan asli işimizi yapamıyoruz.

Sayın genel müdür toplantılarının ilk başında Ziraat Bankasına tekrar döndüğünü belirtmiş ve daha önce Ziraat Bankas'ında çalıştığım için ne övünüyorum ne de yeriniyorum demiştir. Bu bankanın ekmeğini yiyen herkes bu bankada çalışmakla övünmektedir. Müfettiş yardımcılığı ile başladığı bu yolda Ziraat Bankası'nda olmaktan niye övünmüyor anlayabilmiş değilim. Eski yönetimin hataları olabilir, her insanın hataları olduğu gibi bir kurumun başındakilerin de hataları olabilir. Yalnız eski yönetim tarafından yapılan dünyada bir ilk olan GİM (Görüntülü İşlem Merkezleri) yapacağına hazine kağıtlarına baksaydı gibi konuşacağına iyi yaptığı şeyler var bunun yanında şunları eksik yapmış diyebilirdi. Geldiği Halk Bankası'nda böyle bir hizmet varmıydı? Hatta Türkiye'de bir ilk olan Ziraat Bankası şubelerinde bilgisayar başında sınav yapmıştır. Hangi banka hangi kurumda vardır? Diğer kurumlara para veriyorsun sınav yapsın diye, Ziraat Bankası şubelerinde bu işi yapıyor. Ziraat Bankas'ında aksayan yerleri düzeltmek yerine tümden herşeyi silerek yeniden yapmakla ne düzelecek bilmiyorum. BDDK'nın sitesinde Halk Bankası'nın toplam nakdi krediler finansal haritasına baktığınızda 60 ilin kredi toplamı 469.000 altında (110.000 altında 21 il) Ziraat Bankasında ise 41.

Bireysel İhtiyaç Kredilerinde Ziraat Bankası Türkiye 1.cisi, sektör payı yüzde 33 yani toplam kredilerin 1/3'ü Ziraat Bankası tarafından veriliyor. Eksik olan Ticari Krediler ve Tarımsal Krediler esas bunlara ağırlık verilmeliydi. Ona göre düzenleme yapılarak iş süreçleri ortaya konmalıydı. Örneğin bir insanın akciğerinde kist varsa akciğerini aldık, dalak, böbrek, karaciğeri de alalım belki sıçrayabilir diyemezsin. Bireysel İhtiyaç kredilerindeki payımızın da bu son düzenlemelerle azalacağını düşünüyorum, çünkü vadeler kısaltılıyor, faiz oranları daha çok yükseltiliyor, belli bir limitten sonraki kullandırımlarda vade uzatma için onay alınacak. Bu politikayla iyi durumda olduğumuz Bireysel İhtiyaç kredileri elimizden gidecek. Sektör sıralamasında bizi takip eden yada başabaş olduğumuz İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank,Yapı Kredi dururken övmekle bitiremediği Halk Bankası'ndan yöneticiler geliyor. Ziraat Bankasının bankacılık okulundan yetişenler yönetme kabiliyetinde değil demek ki. Ticari ve Tarımsal kredilerin yapılanmasında profesyonel CEO alabilirdi. Reklamlarda Türkiye'nin lokomotifi diyorduk, şimdi vagon olacağız herhalde.Ben parasal haklara girmek istemiyorum, diğer arkadaşlar belirtti yalnız söylemek istediğim diğer bankalar sandıklarından emekli maaşı kadar para alırken bizim vakıf lavedildi, emekli olunca elimize geçen para çerez parası olacak. Belki bu konuda bir düzenleme olabilir.

Ziraat Bankası çalışanları

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/huseyin-aydina-acik-mektup/332428