Yazdır

İşte Ziraat'teki yeni yapılanma

Tarih: 02 Aralık 2011 - 00:42

Ziraat Bankası'nda şubeler dörde ayrılacak. Her şubede her türlü bankacılık hizmeti verilmeyecek. Tarım şubeleri girişimci şubeler içerisinde eriyecek

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın önceki hafta bankanın İstanbul’daki şube müdürleri ve yönetmenleri ile Ceylan Otel’de bir toplantı yaptı. Bankadaki köklü değişimi anlatan Aydın, öncelikle bankanın bir hayır kurumu olmadığını ve ticari bir kurum olduğunu vurguladı. Artık kamu bankası olarak sırtını kamuya dayayarak para kazanılmayacağını ve bu şekilde bankacılık yapılamayacağını söyleyen Aydın, Ziraat Bankası’ndaki değişimin şubelerden başlayacağı mesajını verdi.
Şube müdürleri tarafından tutarlı ve kararlı görünen Hüseyin Aydın çalışanlar üzerinde olumlu bir tavır bıraktı. Özellikle irticalen yapılan kesintisiz konuşma çalışanlar tarafından övüldü. Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın eleştirilen tek yönü ise toplantı başında eski yönetim ile ilgili eleştirisel konuşmalarıydı.
Peki bundan sonraki süreçte Ziraat Bankası’nda nasıl bir değişim olacak?
Öncelikle şubeler yeniden yapılanacak. Artık her şubede her türlü bankacılık hizmeti verilmeyecek. Ziraat Bankası şubeleri, müşterilerin cirolarına göre girişimci, ticari, kurumsal ve bireysel olmak üzere dört ayrı katagoriye ayrılacak. Ticari şubelerde sadece ticari müşterilere hizmet verilecek. Diğer bankacılık hizmetleri verilmeyecek. Şube içerisinde Müşteri İlişkileri Yönetmenleri olacak. Her şubede müşteri ilişkileri yönetmenlerinin sorumlu olduğu müşteriler olacak. Ticari şubelerde bir müşteri temsilcisi 15-20 müşteriye hizmet verirken, ticari şubelerde 40-50, girişimci şubelerde ise 60-70 müşteriye hizmet verecek. Bireysel şubelerde ise bir müşteri temsilcisi ortalama 500 müşteriden sorumlu olacak.
Tarım şubeleri ne olacak?
FİNANSGÜNDEM’e gelen haberlere göre tarım şubeleri bu süreçte girişimci şubeler içerisinde eriyip gidecek…
Şubelerde artık norm kadro olmayacak. Yatay yapılanmaya gidilecek. Peki bu yapılanma Ziraat Bankası’na başarı getirir mi? Daha önce bir çok bankanın denediği ama daha sonra geri adım attığı bu yapılanmanın sonuçları orta ve uzun vadede alınması bekleniyor. Önemli olan diğer önemli bir konu da Ziraat Bankası şubelerinde bu kadar müşteriye hizmet verebilecek donanımlı personelin olup olmadığı…
Her zaman olduğu gibi ayrıntılar yine FİNANSGÜNDEM.COM’da olacak.
Barış Bekar
[email protected]

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/iste-ziraatteki-yeni-yapilanma/331710