Yazdır

Sabancı futbol kulübü mü alacak?

Tarih: 30 Kasım 2011 - 07:50

Sabancı Holding, Yunan AEK Kulübü’nün hisselerini satın alıyor iddialarını yalanladı

Yunanistan’ın üç büyük futbol takımı arasında yer alan AEK Kulübü’nün hisselerini satın almak üzere girişimlerde bulunduğu yönünde Yunan basınında çıkan iddiaları Sabancı Holding yalanladı.Dün bazı Yunan gazetelerinde yer alan ve AEK’nın üst düzey yöneticilerinden edinilen bilgilere dayandırılan haberlerde, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın, Yunan kulübüne yatırım yapmak istediği yönündeki iddialara yer verildi.
Haberlere ilişkin Sabancı Holding’den yapılan açıklamada ise, “Böyle bir durum söz konusu değil. Konuyla ilgimiz bulunmamaktadır” ifadesi kullanıldı.
Gündem olsun diye
Yunan Kathimerini gazetesi, bu konuda gün ışığına çıkan haberlerin AEK takımı tarafından resmen doğrulanmamasına karşın, temeli bulunduğunu yazdı. AEK takımının üst düzey yetkililerinden sızdırılan bilgilere dayandırılan haberlerde, sarı-siyahlı Yunan takımının Başkanı Stavro Adamidis’in geçen hafta İstanbul’a giderek Sabancı Holding yetkilileriyle görüştüğü iddia edildi. AEK’yı destekleyen spor gazetelerinden “Kitrinomavri Ora” da, haberi “Türklere asla” manşeti ile yayınlandı. Atina’da bazı çevreler, en son 1994 yılında Yunan ligi şampiyonu olan ve yıllardır büyük ekonomik kriz ve yönetim buhranı yaşayan AEK yönetiminin “farklı gündem oluşturmak için Sabancı Holding’in adından bahsettiğini” belirtiller.
Kökü İstanbul
Yunan basınında daha önce çıkan haberlerde de, ‘dünyanın en güçlü iş kadınlarından biri’ olarak gösterilen Güler Sabancı’nın, AEK’ya, kökü İstanbul’a dayanan bir kulüp olduğu için büyük ilgi duyduğu belirtilmişti. Yunanistan Süper Ligi’nde son dönemlerde alt sıralarda kalan ve adı ‘satışa çıkarılacak’ dedikodularıyla anılan AEK, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne katılamadığı için ekonomik sıkıntılarla mücadele ediyor. İstanbul’dan ayrılan Rumların 1924 yılında Yunanistan’da kurduğu AEK’nın (Atlitiki Enosi Kostantinopoleos-İstanbul Atletizm Birliği) kökleri, Cumhuriyet öncesinde Beyoğlu’nda kurulan Pera Club’a dayanıyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/sabanci-futbol-kulubu-mu-alacak/331641