Yazdır

Ünsal Sözbir’den açıklama

Tarih: 30 Kasım 2011 - 01:45

Dün yayınladığımız "Ünsal Sözbir şimdi ne yapıyor?" başlıklı habere ilişkin Ünsal Sözbir’den açıklama geldi.

Son günlerde kulislerde Banka Asya eski genel müdür yardımcılığından sonra Eksim Holding’e CEO olarak transfer olan Ünsal Sözbir’in, bu kurumla da yollarını ayrıldığı konuşuluyordu. Konuyla ilgili yazdığımız kulis habere ilişkin açıklama yapan Sözbir, şunları söylüyor:
“Finansgündem'de yer alan "Ünsal Sözbir şimdi ne yapıyor?" başlıklı haberinizle alakalı olarak kısa bir açıklama yapma ihtiyacı hasıl oldu. Dikkate alarak insanların hakkımda daha sağlıklı bilgi edinmelerini sağlarsanız sevinirim.
Öncelikli olarak Eksim Yatırım Holding'ten ayrılmış değilim. Ağustos ayından itibaren CEO'luğu bırakıp, yönetim kurulu üyesi olarak haftanın birkaç günü burada daha önce başlayan işlerde ve yeni projelerde arkadaşlarımız ile işleri devam ettiriyoruz. Eksim Yatırım Holding başta enerji olmak üzere, yurt içinde ve yurt dışında çok güzel projelere imza atıyor ve ben de bu projelerin içinde yer almaktan heyecan ve keyif duyuyorum.
Malumunuz bankacılık gibi yoğun ve hareketli bir sektörden, işlerin daha uzun zamanlı planlandığı ve uygulandığı reel sektöre geçişte, bütün bankacı arkadaşların yaşadığı gibi ben de bir adaptasyon süreci yaşadım. Yaklaşık iki yıl çalıştıktan sonra, görevi bırakarak geçmiş çalışma temposuna daha uygun, kendime ait işleri kurmak ve geliştirmek istediğimi Holding sahibi Sayın Abdullah Tivnikli ile paylaştım. Önce kabul etmedi, sonra benim ısrarım üzerine, icrai görevi bırakabileceğimi, fakat birlikte yaptığımız işlerin devamlılığı ve yeni işlerde de ortak aklı kullanmamızın hem kendisi hem benim için faydalı olacağı konusunda beni ikna etti. Böylece yönetim kurulunda devam etme kararı aldık.
Bu arada daha önce Bank Asya'da beraber çalıştığımız Mustafa Büyükateş ile gayrimenkul geliştirme projeleri yapmak üzere bir şirket kurduk. Ayrıca Büyükateş'in daha önce kurduğu yabancı dil eğitimi veren bir danışmanlık şirketinden hisse alarak ikinci ortaklığımızı da gerçekleştirdik. Şimdi hali hazırda ortak olduğumuz bu şirketler ile ticaret ve eğitim danışmanlık hizmetleri vermekteyiz. Geçmişteki, kamu, bankacılık ve reel sektör deneyiminden dolayı bizi bilen arkadaşlarımızdan, birlikte iş yapma konusunda değişik öneriler geliyor. Yakın zamanda bu çerçevede altı ortaklı bir insan kaynakları şirketi kurduk. Henüz yolun başındayız, yaptığımız işler iyi olsun diye gayret içerisindeyiz.
Bütün zamanımız ekonomiyi, piyasaları, oluşabilecek yeni iş imkanlarını takiple ve elimizdeki işleri yönetmekle geçiyor. Bir şeyleri ispatlama peşinde değiliz, bu ülkenin geleceğine ve samimiyetle yapılan işlerin ve gösterilen gayretlerin boşa çıkmayacağı inancındayız. Gayret bizden, takdir Allah'tan...”

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/unsal-sozbirden-aciklama/331635