Yazdır

O da artık danışman!

Tarih: 15 Kasım 2011 - 09:57

Yaklaşık 7 ay önce Bank Asya ile yollarını ayıran BKM eski Başkanı Hasan Ünal şu sıralar harıl harıl çalışıyor

Yaklaşık 7 ay önce Bank Asya Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinden ayrılan Hasan Ünal, finans ve finans dışı kuruluşlara danışmanlık yapıyor.
Edindiğimiz bilgilere göre, Hasan Ünal ortakları arasında yer aldığı ve kuruluş çalışmaları son aşamaya gelen danışmanlık şirketi aracılığıyla uzman olduğu ödeme sistemleri konusunda yabancı bir bankaya danışmanlık vermeye hazırlanıyor.
Finans Caddesi'nin haberine göre Türkiye’de oldukça yaygın olan taksitli sistemi Batı Afrika’ya da götürmek için kolları sıvayan şirketin ilgilendiği projeler arasında ayrıca köprü ve otoyol özeleştirmeleri de yer alıyor.
Şirket, bu projede talipli kuruluşlara hem danışmanlık hem çözüm ortaklığı sunacak . Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından daha önce açıklanan takvime göre, köprü ve otoyollar tek paket halinde, işletme hakkı devri yöntemi ile özelleştirilecek. Yaklaşık 2 bin kilometre uzunluğundaki köprü ve otoyolları kapsayan bu ihale ile başta yerli şirketlerin yanı sıra Fransa, İtalya ve Portekiz’den de çok sayıda dünya devi yakından ilgileniyor.
HASAN ÜNAL BKM ESKİ BAŞKANI
Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünde tamamlayan Hasan Ünal, bankacılık alanındaki kariyerine 1988 yılında Garanti Bankası’nda başladı. Ünal, bankacılık ve kartlı ödeme sistemleri alanlarında çalıştığı farklı kurumlarda, kredi kartları müdürlüğü ve genel müdür yardımcılığı gibi üst düzey pozisyonlarda görev aldı. 2010 yılında Halkbank’tan Bank Asya’ya transfer olan Ünal, bir dönem BKM Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini de yürütmüştü.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/o-da-artik-danisman/330374