Yazdır

Sözbir de İMKB'ye aday...

Tarih: 15 Kasım 2011 - 07:43

İMKB yönetimi için yarış bütün hızıyla sürüyor

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası(İMKB) Başkanı Hüseyin Erkan`ın yılbaşında görev süresinin sona erecek olmasıyla kamu adına İMKB’nin yeni yönetimine girecek isimler arasındaki yarış bütün hızıyla sürüyor.
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı’nın görev süresinin bir yıl öne çekilerek yılbaşında sona erecek olması ve kamu adına İMKB’ye üç yeni yönetim kurulu üyesinin atanmasıyla ilgili kararname sonrası İMKB`nin yeni başkanı ve yönetim kurulu üyeliklerine hangi isimlerin getirileceğine yönelik finans ve borsa dünyasında konuşulan isimler netleşmeye başladı.
Başkan Hüseyin Erkan`ın yılbaşında görev süresinin sona erecek olmasıyla birlikte İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanlığı için en güçlü adayın, halen Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olan Abdülkerim Emek olduğu belirtiliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın müsteşar yardımcısı olan Emek, daha önce Sermaye Piyasası Kurulu’nda(SPK) kurul üyeliğine kadar yükselmiş, SPK başkan vekili olmuş, SPK başkanlığı için adı geçmiş bir bürokrat olarak biliniyor. Emek’in SPK, İMKB ve Vadeli Opsiyon Borsası(VOB) arasındaki uyum sorununu çözebilecek en uygun aday olduğu konuşuluyor.
Kulislerde konuşulanlara göre, İMKB`nin yeni başkanının Abdülkerim Emek olacağı görüşü ağırlık kazanırken, başkanlık için adı geçen ve haziran ayı başında Takasbank Genel Müdürlüğü’ne getirilen Murat Ulus’un ise bu görevde yeni olmasından dolayı şansının olmadığı ancak yönetim kurulu üyesi olabileceği belirtiliyor.
YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE KATILIM BANKALARININ ADAYI, ÜNSAL SÖZBİR
İMKB yönetim kurulu üyeliği için konuşulan isim ise uzun yıllar Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı bünyesinde Bankalar Yeminli Murakıplığı yapmış, 1996- 2010 yılları arası Katılım Bankası Bankasya’da üst düzey yöneticilik yapmış Ünsal Sözbir.
Sözbir, özellikle islami bankacılık esaslarını bilmesi, İMKB’ye bu anlamda yeni bir vizyon kazandırabilecek olması ve Ortadoğu -İslam dünyasındaki fonların Türkiye’ye kazandırılması, İstanbul finans merkezi projesine aktif katkı yapabilecek olması yönüyle öne çıkan bir isim.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/sozbir-de-imkbye-aday/330318