Yazdır

Çalışanlar komisyonlarını istiyor

Tarih: 11 Kasım 2011 - 10:52

FİNANSGÜNDEM 22 bin Ziraat çalışanının sesi olmaya devam ediyor. Ziraat çalışanlarından gelen mektubu yayınlıyoruz. İşte çalışanların sorunları

Sayın Finansgündem Yetkilileri Bizler bir grup T.C Ziraat Bankası A.Ş. çalışanları olarak Bankamız Yönetim Kurulunun yaklaşık 22.000 personele yapmış olduğu haksız uygulamalardan rahatsız olduğumuz ve çözüm bulunacağını düşünerekten 22.000 Ziraat Bankası çalışanı adına böyle bir müracaatta bulunmayı uygun gördük. Göndermiş olduğumuz bilgi ve belgeleri sitenizde yayınlayıp kamuoyu ile paylaşıp, Yönetim Kurulunun kendi çalışanlarını nasıl kandırdığını ve kazanılmış haklarını gasp ettiğini kamuoyu ile paylaşırsanız çok memnun oluruz. Bizler banka çalışanları olarak, bankamızın vermiş olduğu görevleri, kanunlar ve bankamız mevzuatı çerçevesinde en iyi şekilde yapmanın gayreti içindeyiz. Bizler bu görevimizi yapmanın karşılığında bankamızdan maaş, yemek parası, ikramiye ve özellikle yapılan işin özelliğine bağlı olarak 3’er aylık dönemler itibariyle Şube veya personel olarak sigorta komisyonu veya ödüller almakta idik.
1- 2011 yılı içersinde Ziraat Sigorta A.Ş ve Ziraat Emeklilik ve Hayat A.Ş.’nin acentası olarak bankamıza kazandırmış olduğumuz acentalık komisyonu ilgili sigorta şirketi tarafından bankamıza aktarılmış olmasına rağmen personele 3,6 ve 9. Aylarda ödenecek olan kısım hala ödenmemiş ve bununla ilgili herhangi bir duyuru bugüne kadar yayınlanmamıştır.
2- Ziraat Hayat ve Emeklilik A.Ş tarafından düzenlenen ve Bankamız Bireysel Pazarlama Daire Başkanlığı tarafından 16.12.2010 tarih ve 239 nolu duyuru ile teşkilata duyurulan, şubelerin ve çalışanların bireysel performansına dayanan ve personelin satışını gerçekleştirmiş olduğu poliçe primleri üzerinden ekteki 239 nolu duyuruda belirtilen dönemlerde ödenmesi gereken ödüller, Ziraat Hayat ve Emeklilik şirketi tarafından personele ve şubelere dağıtılmak üzere bankamıza aktarılmış olup yönetim kurulumuz tarafından, bizlerle ilgili duyuru ile ödenmesi gereken geçmişe dönük alacaklarımızın ödenmesinden hiçbir mevzuata kanunlara uymayacak şekilde ben yaptım oldu mantığıyla vazgeçilmiş olup bankanın gelirlerine aktarılmıştır. (16.12 2010 TR ve 239 Nolu Duyuru)
3- Yine bankamız iştiraki olan Ziraat Sigorta A.Ş tarafından düzenlenen ve bankamız bireysel pazarlama daire başkanlığı tarafından 03.01.2011 tarih ve 239 nolu duyuru ile teşkilata duyurulan şubelere ve personele yönelik AZG ödül kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampanyanın ayrıntısı olarak personelin satışını gerçekleştirmiş olduğu her 25 AZG poliçesine karşılık personele 150-TL ekteki duyuruda belirtilen tarihlerde ödenmesi gereken primler Ziraat Sigorta A.Ş tarafından ilgili personellere ve şubelere ödenmek üzere bankamıza aktarılmıştır. Bankanın Yönetim Kurulunun kararı ile geçmişe dönük personele ödenmesi gereken tutarların ödenmesinden hukuk dışı bir kararlar vazgeçilmiştir. (03.01.2011 Tarih ve 290 nolu duyuru)
2011 Ağustos ayı içerisinde ilgili duyuruların yürürlükten kaldırıldığına dair duyuru yayınlanmış olup bu duyuruda geçmişe dönük personele ödenmesi gereken primlerin ödenip ödenmeyeceği hakkında açık ve net bir ifade yoktur. İlgili duyurunun yayınlanmış olduğu tarihe kadar olan sigorta komisyonlarımızı AZG ve Kazasız yıllar ödül kampanya kapsamında kazınılan ödüllerimizin ödenmesini istiyoruz.
2011 Temmuz ayı içerisinde eski Genel Müdürümüz Can Akın Çağlar istifa etmiş yerine Sayın Hüseyin Aydın atanmıştır. Eski Genel Müdürümüz Can Akın Çağlar’ın çeşitli şubelerden çalışanlar ile bir araya gelmiş olduğu ve bankamız portalında da yayınlanmış olan toplantıda bir personelimizin sormuş olduğu sigorta primlerinin ne zaman ödeneceği sorusuna, eski müdürümüzün vermiş olduğu cevap ödemelerin çok dağınık olduğu bununla ilgili yeni bir ödeme sisteminin oluşturduğu ve ödemenin ondan sonra yapılacağı cevabını vermesi ile şu an ki uygulamalar birbiriyle tamamen çelişmekte olup tamamen düşündürücüdür. Bizler yeni Genel Müdürümüz Sayın Hüseyin Aydın’dan bankamız çalışanlarının yukarıda belirtilen geçmişe dönük alacaklarının ödenmesini talep ediyoruz.
Saygılarımızla 29.10.1011
Bir Grup Ziraat Çalışanı

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/calisanlar-komisyonlarini-istiyor/330109