Yazdır

AEH hangi sektöre giriyor?

Tarih: 29 Ekim 2011 - 09:14

Anadolu Endüstri Holding (AEH) de gayrimenkul sektörüne giriyor

Anadolu Endüstri Holding bünyesinde ‘AEH Gayrimenkul Yatırımları’ unvanlı bir şirket kuruldu. 1 milyon TL sermayeli şirkette tıpkı holdingde olduğu gibi Özilhan ve Yazıcı aileleri ortak görünüyor.
Yeni şirketle ilgili ayrıntılı bilgi alabilme için Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ı aradık.
Özilhan, “Arsalarımız üzerinde proje geliştireceğiz. Konut, iş ve alışveriş merkezi (AVM) projeleri üzerinde çalışıyoruz” diyor. Ardından da bu yeni faaliyet alanıyla ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor:
“Şirketlerimize ve kendimize ait arsalarımız var. Bu arsaları değerlendirmek istiyoruz. Ama biz doğrudan inşaatçı olmayacağız. Projelerde müteahhitlerle işbirliği yapacağız. İstanbul’da dört büyük arazimiz var. Bunların bir kısmında fabrikalarımız var. Bu arsaları zaman içinde değerlendirmek istiyoruz. Ayrıca yeni arsalar geliştirip proje üreteceğiz. İlk projeye 2012 ortalarında başlamayı planlıyoruz. Arsaların yerine ve konumuna göre konut, rezidans, iş merkezi ve AVM yapılacak. Şu anda bunları konuşmak için erken. Zaman içinde netleşecek. Şimdilik ‘Anadolu Endüstri Holding bu şirketiyle gayrimenkul sektörüne girdi’ diyebiliriz.” Para

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/aeh-hangi-sektore-giriyor/329137