Yazdır

'Deprem mağdurlarının yanındayız!'

Tarih: 26 Ekim 2011 - 09:20

Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın bankanın depremzedelere destek kampanyası çerçevesinde Van'a gitti.

Van'daki depremin ardından başta bankalar olmak üzere finans kuruluşları depremzedelere destek için seferber oldu. Bu yardımlar kredi ödemelerinin ertelenmesinden, bankacılık hizmetlerine ulaşılmasında sorun yaşanmamasına kadar çok yönlü bir biçimde yürütülüyor.
Bölgedeki felakete hassas davranan bankalardan biri olan Yapı Kredi Bankası’nın Genel Müdürü Faik Açıkalın bu sabah itibariyle Vana gitti. Bankanın kurumsal iletişim bölümü tarafından finansgundem.com’a yapılan özel açıklamada “Yapı Kredi olarak, Van’da gerçekleşen deprem felaketinin ardından hem bankacılık işlemlerini kolaylaştırmak, hem de bölgeye her alanda destek olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” denildi.
Banka bununla yetinmeyip kendi bünyesindeki YAKUT arama kurtarma grubu 22 kişilik ekiple afet bölgesinde aralıksız sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına halen destek oluyor.
Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın da bu sabah erken saatlerde Van’a ulaştı. Van ve Erciş’teki şubeleri yerinde ziyaret ediyor ve çalışanlarla görüşüyor. Açıkalın, elde ettiği bilgi ve tespitleri Genel Müdürlük birimleri ile eş zamanlı paylaşıyor.
Banka yetkilileri deprem bölgesindeki diğer faaliyetleri hakkında bu bilgileri verdi:
23 Ekim 2011 Pazar günü Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından bölgeye yaptığımız destek kapsamında bankacılık hizmetlerinin aksamaması için Van’da ve Erciş’te hizmet vermek üzere iki adet mobil şube gönderdik. Van ve Erciş şubelerimize bağlı tüm bireysel ve ticari müşterilerimiz için kredi taksitlerinde erteleme uygulaması başlattık. Müşterilerimizin kredi taksitlerini ve ödemelerini üç ay boyunca erteliyoruz. Van ve Erciş şubelerimizdeki müşterilerimizden 2011 yılsonu hesap işletim ücreti de alınmayacak.
Buna ek olarak, deprem gününü takip eden iki ay içinde vadesi gelen nakit krediler 3 ay ertelenerek faiz işletilmeyecek. Nakde dönen ödeme garantilerine 3 ay boyunca faiz işletilmeyecek ve ödeme beklenmeyecek.
Afetzede müşterilerimizin daha uzun süreli vade erteleme ihtiyacı söz konusu olduğunda da müşterimizin talebi ve durumu değerlendirilerek vade ertelemesi yapılabilecek. Depremi takip eden 3 ay içinde teminat mektuplarının ve ödeme garantisinin tazmini halinde de bunların 3 ay vadeli nakdi krediye dönüştürülmesi sağlanacak. Kredi kartlarında ise üç ay boyunca gelen ekstrelere faiz işlemeyecek. Ayrıca, Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik de sigortalılarımızın hasarlarının en kısa sürede ödenmesi için çalışmalarına başladı.
Van’da ve Erciş’te bulunan şubelerimiz ile ATM’lerimizde deprem ile ilgili her türlü güvenlik önlemini aldık. Müşterilerimizin can güvenliği için, gerekli statik kontroller bittikten sonra şubelere girişe izin verilecek.
Yapı Kredi ailesi olarak, hepimizi üzen bu afette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz.
Bağışlarınız için…
Van depremi için Kızılay'a yardım göndermek isteyen arkadaşlarımız bağış işlemlerini, İnternet Bankacılığımız Para Transferleri / Bağış /Kızılay-Van Depremi Yardım Kampanyası seçeneğinden yapabilirler. Ayrıca Sınırsız Bankacılık üyelerimiz Telefon Bankacılığımızdan da bağış yapabilir.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/deprem-magdurlarinin-yanindayiz/328809