Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, şehir içindeki arsaların çok değerli olması sebebiyle az katlı ve bahçeli ev inşa edip, bu tür konutlarda yaşam geliştirmenin günümüzde imkansız hale geldiğini söyledi. Bahçeli ev projelerini ancak şehrin çeperlerinde geliştirebildiklerini belirten Kuzu, "Kendi ülkelerinde böyle yaşamaya alıştıkları için bahçeli evleri Türkiye'de yaşayan yabancılar daha çok tercih ediyor." dedi.
İstanbul Bahçeşehir'de 80 milyon liralık yatırımla 170 daireli Asmalı Evler projesini satışa çıkaran Dekar DK'nin sahibi Salih Kuzu, 3 ve 4 katlı binalardaki her daireye 40 ile 300 metrekarelik bir bahçeyi de konutuyla birlikte verdiklerini ifade etti. Sitenin ismini üzüm bağlarına, asmaya duyduğu aşktan aldığını söyleyen Salih Kuzu, memleketi olan Denizli Hançalar'da 200 dönümlük üzüm bağına sahip olduğunu ve İstanbul'daki projeye de köyünden getireceği asma fidanlarını dikeceğini ifade etti.
İnşaat mühendisi olan ve 10 yıl inşaat şirketi ESTON'da genel müdürlük yapan Salih Kuzu, 5 yıl önce kendi yapı firması Dekar DK'yı kurdu. Büyük hacimli çok katlı yapılar yerine az katlı bahçeli evler inşa ettiğini anlatan Kuzu, "Ancak şehir içindeki arsalar çok pahalı ve az katlı bahçeli evler erişilebilir olmuyor. Şehir dışına çıkıldıkça ise ulaşım problemi ortaya çıkıyor. Biz yine de şehre yakın arsalarda bahçeli evler geliştireceğiz. Anadolu yakasında da projemiz olacak." dedi. Asmalı Evler'in satışa çıkan 64 konutluk ilk etabı Kasım 2012'de teslim edilecek. 42 konutluk 2. etap Haziran 2013'te ve son etap ise Eylül 2013'te teslim edilecek. 134 metrekarelik bir dairenin 40 metrekare bahçesiyle birlikte satış fiyatı 308 bin lira. 180 metrekarelik daire ise 300 metrekare bahçesiyle birlikte 580 bin lira. Ortalama metrekare fiyatı 2.400 ile 3.400 lira arasında değişiyor. Dekar DK, Asmalı Evler projesini kat karşılığı anlaştığı 48 dönümlük arsa üzerinde hayata geçiriyor. Şirket bundan önce yine Bahçeşehir'de Günışığı Evleri'ni inşa etmişti.
KANAL İSTANBUL'A YENİ GÜZERGAH
Kanal İstanbul Projesi'nin Silivri ve Çatalca gibi yerlerden geçeceğine inanmadığını ve buralardaki mülklerin bu yüzden değerlenmesini doğru bulmadığını anlatan Salih Kuzu, "İnşaat mühendisi ve gayrimenkul geliştiricisi olarak kamuoyunda konuşulan güzergahın olamayacağını görüyorum. Küçükçekmece Gölü ve devamındaki Sazlıdere Barajı muhtemel kanalın yüzde 70'lik bölümünü doğal su yolu olarak karşılıyor. Bence gerçek güzergah burası olur." dedi.
İBRAHİM BALTA/ ZAMAN