Yazdır

Taib Bank'ın satışı askıya alındı

Tarih: 16 Eylül 2011 - 00:21

Türkiye'nin en eski yatırım bankalarında Taib Yatırım Bankası'nın satış görüşmelerinin askıya alındığı söyleniyor.

TAIB Yatırımbank, (TYB), Bahreyn’de kurulu TAIB Bank B.S.C.(c)’nin bağlı ortaklığı olarak, 1987 yılından bu yana yatırım bankacılığı lisansı ile Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Türkiye’de kurulan ilk yabancı yatırım bankası olan TYB’nin ayrıca sermaye piyasası aracılık hizmetleri sağlayan bağlı ortaklığı (TAIB Yatırım Menkul Değerler A.Ş.) bulunuyor.
TAIB YatırımbBank 2007 yılında ana ortağı TAIB Bank B.S.C’nin yüzde 60 hissesinin Dubai Holding’e ait Dubai Finansal Group tarafından alınmasından sonra Dubai Finansal Grubun dolaylı iştiraki olarak faaliyet gösteriyor. Körfez Bölgesi’nden sermaye akımının Türkiye’ye sevk edilmesinde katalizör olma yolunda Varlık Yönetimi, Gayrimenkul, Kurumsal Finansman ve Fon Yönetimi alanlarında operasyonlarını yürütüyor.
2008 yılında, 1995 yılından beri şirket birleşmeleri ve satınalmaları, finansal ortaklıklar, özelleştirme, finansal yeniden yapılandırma ile proje finansman konularında faaliyet gösteren PDF Kurumsal Finansman ve Danışmanlık Hizmetleri satın alınarak hizmet kapsamı genişletilmişti. Bir süredir Dubaililerin Taib Yatırım bank'ı satacağı konuşuluyordu. Hatta bankayı, yatırım bankası kurmak için hazırlıklar yapan Eczacıbaşı Holding'in alacağı yönünde hberler bile gündeme gelmişti. FİNANSGÜNDEM'e gelen bilgilere göre bankanın satışı askıya alındı. Hatta bankanın 27 milyon 200 bin lera olan ödenmiş sermayesinin temmuz ayında artırıldığı gda gelen bilgiler arasında.

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/taib-bankin-satisi-askiya-alindi/325113