Yazdır

Tekfen: Bankacılığı bırakabiliriz

Tarih: 07 Eylül 2011 - 09:45

Eurobank Tekfen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten'den şok çıkış

Eurobank Tekfen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, satış sürecinde yüzde 30 paylarını koruma niyetinde olduklarını ancak karşılarına istemedikleri bir ortak çıkması halinde bankacılıktan çıkabileceklerini söyledi.
Eurobank Tekfen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten, Eurobank'ın Tekfen'deki yüzde 70'lik hissesinin satışı sürecinde doğru ortak çıkması durumunda yüzde 30 paylarını korumak istediklerini söyledi. Erten ancak yeni adayın bankanın tümünü almak istemesi ya da Tekfen'in ortaklık yapmak istemeyeceği bir aday olması durumunda paylarını satabileceklerini belirtti. Erten, "Yüzde 70'i alacak ortak, ana ortağımızla mutabık kalabilir, BDDK tarafından kabul görebilir ama bir şekilde Tekfen'in ortaklık yapmak istemeyeceği birileri de olabilir. O takdirde Tekfen kendi hissesini de satabilir" dedi.
"KIRMIZI ÇİZGiLER VAR"
Tekfen'in de öncelikleri ve kırmızı çizgileri olduğunun altını çizen Erten, "Bu, Tekfen Holding yönetiminin bir stratejik kararı olacaktır ama asıl niyetlerinin kalmak olduğunu biliyorum" diye konuştu. Eurobank'tan çıkmaları gibi bir karar olması durumunda, başka bir bankaya girmenin uzak bir ihtimal olduğunu belirten Erten, holdingin faaliyet gösterdiği diğer sektörlerde yoğunlaşmaya devam etmenin daha akıllı ve mantıklı göründüğünü de sözlerine ekledi.
ARALIKTA PLANLANIYOR
Yunanistan'daki kriz nedeniyle ülkenin ikinci büyük bankası Eurobank EFG, Türkiye'deki birimi Eurobank Tekfen'de sahip olduğu çoğunluk hisselerinin satışı için ön görüşmeler yaptığını temmuz ayında açıklamıştı. Hisse satış sürecinin yılsonuna uzanacağını kaydeden Erten, aralık ayı sonuna kadar muhtemel yeni ortağı belirleyip onay mercilerine sunmayı planladıklarını ifade etti.
Her bölgeden aday var
ŞU ana kadar ilk bilgilendirme notunun yaklaşık 50-60 kuruma gittiğini belirten Erten, "Her bölgeden ilgilenen var. Avrupa bankaları da var ama şu an Avrupa'daki kriz nedeniyle oradan nihai bir aday çıkması zayıf bir ihtimal" diye konuştu. Türkiye'de banka sahibi olmanın kolay bir süreç olmadığını ve her dakika uluslararası yatırımcıların önüne böyle bir fırsat çıkmadığını belirten Erten, "Sürecin başarıyla sonuçlanacağını düşünüyorum. Ancak bunun kıstası ana ortağın beklentilerinin karşılanması, adayların hem Tekfen tarafından hem de BDDK tarafından onaylanmasıdır" değerlendirmesini yaptı. SABAH

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/tekfen-bankaciligi-birakabiliriz/324314