Yazdır

Hüseyin Aydın'a açık mektup

Tarih: 19 Ağustos 2011 - 00:06

Ziraat Bankası çalışanları, bankanın yeni Genel Müdürü Hüseyin Aydın'a eski yönetimin yaptığı haksızlıkları Finansgundem aracılığı ile anlattı

İşte o mektup
Haksızlık bitmiyor!!!!!
1. Dışarıdan deneyimli personel adı altında personel aldınız güzel dedik taze beyinler farklı bakış açısı getirecek diye sevindik bankaya ama herkes süresi dolup sınava girerek bir üst unvan için beklerken bu arkadaşlar 9 ayda yükselme sınavına girdiler.İşin daha da enteresan kısmı bu arkadaşların eğitim -sertifikasyon sınavları bitmeden nasıl alıyorsunuz dedik 2 gün kala eğitim yaptılar.Bu arkadaşlar yükseldi hayırlı olsun.Peki diğer bankalarda çalışırken açıktan atama ile bankaya başlayan arkadaşlar haklarını helal ederler mi?
2.Servis Yetkilisi Yönetmen Yrd unvanında 2 yılı dolmuş ve 3 yılı dolmamış arkadaşlar haklarını helal ederler mi?
3.Yükselme sınavı dediniz herkes istediği yeri yazabilecek düzenlemeyi yaptınız ancak Gen.Müd.’ deki Bölüm Müdürleriniz tek tek sınavı kazananları arayıp söyle personeline burayı yazmasın benim yanımda düşük puan alan personelim yerleşecek diyen halen görev yapan bölüm müdürüne sınavı kazanıp orayı yazamayan personel hakkını helal eder mi?
4. Makine mühendisleri inşaat mühendislerine teknik personel dediniz sınavsız yükseltiniz Ziraat Mühendisi arkadaşlar haklarını helal ederler mi?
5. Temettü verdiniz verdiğiniz gün performans pirim ödemesini kaldırdınız unutulur mu ? helal edilir mi? 
6. İnsanlar 21:00 lere kadar hergün çalıştı mesailerini ödemediniz. Genel müdürlükteki bölüm müdürleri mesai taleplerini göndermeyin diye etek altından aba gösterdiler.Hak helal edilir mi bunlara.
7. Zam uygulamasını kademeli yaptınız zam olarak performans primine puan eklediniz. Sonrada Şubelere bilgi vermeden performans kriterlerini değiştirdiniz personel performansını alamadı personel hakkını helal eder mi ?
8. Personele yönelik hazırlanan beş maaş kredilerinin yenileneceği ay tuttunuz kredi faiz oranını artırdınız personel müşterilerden daha yüksek fiyatlama ile kredi sattınız. Ayrıca bu insanlara maaş protokolleri için ödediğiniz pramasyonuda vermediniz çifte kar elde ettiniz.
9.Bankada esas olan bankacılık grubu personelini pazarlamacısından operasyoncusuna kadar göz ardı ettiniz, destek hizmetleri kontrol birimlerini göz bebeği yaptınız. Unuttuğunuz şey bu banka bankacılık grubu personeli ile şahlanacağıdır. Hüseyin Bey kuruma yeni geldi eski deneyimleri var ancak Can Bey ve ekibinin bir türlü çözemediği ama ne hikmetse üzerinde sürekli çalışma yapılan konuları bir bir çözmesi gerekmektedir. Bu yapılabilirse personelin kuruma güveni artar başka yerlere Cv yollamaz. Birde insan kaynakları uygulamalarını tek tek incelemesinde fayda olacaktır. Yapmak istemediklerinde emsal olur veya mevzuat uygun degil denilirken; bu emsal bu mevzuat herkes için geçerli mi müfettiş gözüyle bakmasında çok fayda olacağına inanıyoruz. Özellikle Halk Bankasında yaptığınız küçük jestler personele banka logolu saat hediye etmeniz,yılbaşında fular,kravat, cüzdan ve yeni giren arkadaşlara tam temettü ödemeniz,alt unvandaki personele görev tazminatı vermeniz ve son olarak koruma güvenlik arkadaşlarımıza kadro vermeniz gibi personeli koruyan tavrınızı burada da göstereceğinizi umut ediyoruz.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/huseyin-aydina-acik-mektup/322781