Yazdır

BDDK’da üyelik kuyruğu

Tarih: 25 Temmuz 2011 - 08:53

Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Çağlar’ın, BDDK kurul üyeliğine atanması, kurum içinde ‘içerden-dışarıdan’ tartışmasının başlamasına yol açtı

Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Can Akın Çağlar’ın, BDDK kurul üyeliğine atanması, kurum içinde ‘içerden-dışarıdan’ tartışmasının başlamasına yol açtı.
Teamüller gereği, iki kurul üyeliğinden birisinin dışarıdan birisinin de içeriden atanması gerekiyor. Bu nedenle Çağlar’ın içerden veya dışarıdan olması, görev süresi bu hafta dolacak olan Hüseyin Al’ın yerine atanacak kişileri yakından ilgilendiriyor.
Kurum içindeki adaylar, Çağlar’ın ‘dışarıdan yapılan’ atama olarak kabul edilmesini, kurum dışındaki adaylar için Çağlar’ın murakıp kökenli olduğunu belirterek, atamanın kurum içinden sayılması gerektiğini savunuyor.
Çağlar’ın ‘içerden mi’ yoksa ‘dışarıdan mı’ olduğuna hukukçular karar verecek. Öte yandan Kurul üyesi Hüseyin Al’ın, yeri için bir çok bürokratın ismi geçiyor.
Bu kişilerin başında ise BDDK Başkan Yardımcısı İhsan Uğur Delikanlı, SPK Kurul üyesi Mustafa Korhan, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi Oğuz Kayhan geliyor.  Star

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/bddkda-uyelik-kuyrugu/320568