Yazdır

Zara'nın hissedarları patronu kovdu

Tarih: 18 Temmuz 2011 - 09:03

İspanyol hazır giyim devi Zara'nın 75 yaşındaki patronu Amancio Ortega, hissedarların kararıyla yönetimi bırakıyor

Dünyanın en ünlü perakende zincirlerinden, İspanyol hazır giyim devi Zara ve Indıtex grubunun yüzde 59.29 ile en büyük hissesine sahip patronu Amancio Ortega, hissedarların kararıyla yönetimden ayrılıyor. 75 yaşındaki Ortega'nın yönetimdeki aktif rolünden ayrılarak yönetim kurulu üyesi olarak görevine devam edeceği bildirildi. Son birkaç yıldır kendini hissettiren şirketteki bu yönetim değişikliği sonrasında yönetime deneyimli ve daha genç birinin getirileceği bildirildi. Şirketin yönetim kurulundan yapılan açıklamada Ortega'nın yerine gelecek ismin mücadeleye açık olan perakende sektöründe sorumluluk ve motivasyon faktörlerine yerine getirebilecek, aynı zamanda yeni fikir ve projelere açık özelliklerde olacağı da bildirildi.
'KARARA SAYGILIYIM'
Ortega ise yönetim kurulunun aldığı bu karara saygı gösterdiğini açıklayarak bu değişikliğin grup için 'en iyisi' olacağını söyledi. Grubun CEO'luğunu ise 2005 yılından bu yana Madrid'te Universidad Complutense'de hukuk eğitimi alan Paul Island yapıyor.
Dünyanın en zengin yedinci adamı
İspanya'nın en zengini olan ve Türkiye'de de yatırımları olan tekstil firması Zara'nın sahibi Amancio Ortega, 30'dan fazla şirketi kontrolü altında tutuyor. 31.1 milyar dolarlık servet ile dünyanın en zenginle listesinin de yedinci sırasında olan Ortega, imparatorluğa dönüştürdüğü Inditex'in başkanı olarak aylık 600 bin euro maaş alıyor. 65 bin kişiye iş verip, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 64 ülkede iş yapan Ortega, servetinin yüzde 87'sini hâlâ kurduğu şirketten sağlıyor.Sabah

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/zaranin-hissedarlari-patronu-kovdu/319976