Yazdır

TMSF'den açıklama

Tarih: 15 Temmuz 2011 - 13:29

TMSF, "TMSF, Bilgin ile ne pazarlığı yapıyor?" haberine açıklama geçti

TMSF sitemizde yayınlanan bir haber ile ilgili açıklamada bulundu.
CEVAP VE DÜZELTME
14 Temmuz 2011 tarihinde www.finansgundem.com adlı internet sitenizde “TMSF, Bilgin ile ne pazarlığı yapıyor? başlıklı haberde kurumumuzla ilgili ifadelere yer verilmiştir. Konu ile ilgili bilgilere aşağıda yer almaktadır.  
Öncelikle Çalık Grubu, Kurumumuz tarafından satışı gerçekleştirilen ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün ihale alıcısıdır ve ihale bedelini nakden ve defaten Kurumumuz hesaplarına ödemiştir. İhale bedeli Kurumumuza ödendiğinden Yeni Asır Gazetesinin de içinde bulunduğu ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihale alısına devir ve teslim edilmiştir. Dolayısıyla Çalık Grubunun veya Ahmet Çalık’ın Kurumumuza herhangi bir borcu bulunmamaktadır ve Yeni Asır Gazetesi ‘de ihale alıcısına teslim edildiğinden Kurumumuzun bu gazete üzerinde herhangi bir tasarruf hakkı yoktur. Hal böyle iken gerekli araştırmalar yapılmadan TMSF’nin Yeni Asır Gazetesini Dinç Bilgin’e önerdiği ve buna karşılık Çalık’ın borçlarından 80 milyon silineceği haberleri tamamen asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır.  
Tüm süreçleri kamuoyu ile paylaşılan ATV-Sabah Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün satış süreci tamamlanmış ancak 5411 sayılı Bankacılık Kanunu hükümlerine göre hazırlanan sıra cetveli, açılan davalar nedeni ile kesinleşmediğinden ihale bedeli henüz paylaştırılamamıştır. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/tmsfden-aciklama/319825