Yazdır

Tayfun Bayazıt istifa etti

Tarih: 30 Haziran 2011 - 07:57

Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, banka ile yollarını ayırdı

Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı ve Koç Holding Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanlığı görevlerini yürüten Tayfun Bayazıt, dün sürpriz bir şekilde istifa etti.Tayfun Bayazıt, “Bu uzun zamandır planladığım bir şeydi, benim açımdan sürpriz değil. İş hayatımı girişimci olarak devam ettirmek istiyorum” dedi. Bayazıt, yapmayı düşündüğü iş için meslektaşı Ersin Özince’nin emeklilik hayallerine atıfta bulunarak, “Keçi çiftliği kurmak dışında bir iş yapacağım” dedi.
1 Ağustos’ta ayrılacak
Bayazıt’ın bankadaki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un üstlenmesi bekleniyor. Bayazıt’ın diğer görevi olan Bankacılık ve Sigortacılık Grubu Başkanlığı’na ise Yapı Kredi Genel Müdürü Fait Açıkalın getirildi. Konuyla ilgili olarak, Koç Holding’ten yapılan açıklamada Tayfun Bayazıt’ın, kendi isteğiyle görevinden ayrıldığı belirtilirken, 1 Ağustos 2011 tarihi itibarıyla bankadaki görevlerinden ayrılacağı kaydedildi. 
4 yıldır yönetimdeydi
Nisan 2007’den bu yana Yapı Kredi’nin başında olan Tayfun Bayazıt, bankacılık kariyerine 1983’te Citibank’ta başladı. Daha sonra 13 yıl Çukurova Grubu’na bağlı Yapı Kredi Bankası’nda, genel müdür yardımcılığı, icra komitesi üyeliği yapan Bayazıt, 1999 yılında ise Doğan Grubu’na katıldı. Doğan Holding’te Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapan Bayazıt, Dışbank’ta CEO’luk yaptı.  
Mustafa Koç, önce yönetime girecek
TAYFUN Yapı Kredi Bankası’nda yönetim kurulu başkanlığını üstlenmeye hazırlanan Mustafa Koç halen yönetimde yer almıyor. Bunun için öncelikle Koç, bankanın yönetimine girecek. Bayazıt, yönetimi Koç’un üstelenecek olmasına ilişkin sorumuza ise şu yanıtı verdi: “Doğrusu bu olacaktır. Bugün Akbank’ta yönetim kurulu başkanlığını Suzan Sabancı Dinçer, Garanti’de de Ferit Şahenk yapıyor. Yapı Kredi’de de bu işi Koç’un yapması doğru olacaktır.”
BAYAZIT'IN YERİNE ATAMA
Koç Holding Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanlığına Faik Açıkalın getirildi.
Koç Holding Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanlığına 1 Ağustos itibariyle Faik Açıkalın getirildi.
Koç Holding A.Ş´nin Kamuyu Aydınlatma Platformu´nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, Yönetim Kurulunun bugün yaptığı toplantıda, Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanı Tayfun Bayazıt´ın kendi isteği ile 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere görevinden ayrılması nedeniyle, Faik Açıkalın´ın aynı tarihten itibaren Bankacılık ve Sigorta Grubu Başkanı olarak atanmasına karar verildiği bildirildi.

İŞTE TAYFUN BAYAZIT'IN BİYOGRAFİSİ

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/tayfun-bayazit-istifa-etti/318439