Yazdır

Ciner, medyasını satıyor mu?

Tarih: 23 Haziran 2011 - 15:45

Enerji alanında büyümeyi hedefleyen Ciner Grubu, medyasını gözden çıkardığı iddia edildi

Turgay Ciner ile Mehmet Emin Karamehmet‘in medyada yaşanan rekabetin elektrik dağıtım ihalelerine de taşındığını ve Ciner’in Akdeniz Elektrik Dağıtım ihalesinden neden vazgeçtiğini dün yazmıştık.
Bugün de Turgay Ciner ile Mehmet Emin Karamehmet’in medya ve elektrik dağıtım ihalelerindeki rekabetinin yabancı ortak konusunda da yaşandığını açıklıyoruz.
Başkent Doğalgaz’ın finansmanı için kaynak bulamayan Karamehmet’in Pamukbank’tan kaynaklanan vergi borcunu ödeyebilmek için Show TV’yi satabileceği basına yansımıştı. Karamehmet’in Akşam Gazetesi ve Digiturk’teki hisselerinin bir kısmını da yabancılara satmak için görüştüğü kulislerde konuşulmuştu.
CİNER DE TPG İLE MASAYA OTURDU
Karamehmet, 1.7 milyar TL’lik vergi borcunu Maliye ile yaptığı görüşmeler sonrasında 400 milyon TL’ye indirmişti. Show TV’nin satışı konusunda görüşmeler yapılan şirketler arasında Doğan Grubu’nun satışa çıkardığı medya varlıklarına talip olan ABD’li Texas Pasific Group (TPG) da yer alıyor. Ancak TPG ile görüşen sadece Karamehmet ve Doğan Grubu değil. Finansglobal’in edindiği bilgilere göre, Ciner, Haberturk ve BloombergHT’nin de içinde olduğu medya grubunun yarısını satmak için TPG ile masaya oturdu.
Söylenenler sadece bunlarla sınırlı değil. Ciner, TPG ile sadece medyada ortaklık kurmak istemiyor ve bu ortaklığını, yeniden ihaleye çıkarılmasını beklediği elektrik dağıtım ihalelerinde de devam ettirmek istiyor. Yani Ciner, hem sahip olduğu medya varlıklarının yarısını TPG’ye satmak, hem de elektrik ihalelerine yine TPG ile beraber girmek niyetinde.
Perde arkasında konuşulan bu planların hangi ölçüde hayat bulabileceğini önümüzdeki günler gösterecek. FinansGlobal

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ciner-medyasini-satiyor-mu/317973