Yazdır

"Başçı, beyfendi bir gençti"

Tarih: 18 Nisan 2011 - 10:11

Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan Erdem Başçı hakkında bir ayrıntı daha

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın büyüdüğü Çıkrıkçılar Yokuşu’ndaki esnaf komşuları, Başçı’yı mütevazı, saygılı, beyefendi olarak tanımladılar. Çocukluk arkadaşı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan gibi Çıkrıkçılar’da esnaf çocuğu olan Başçı’nın Boyacı Ali Camii ile bitişik dükkânlarının üstündeki evde yaşadığını anlatan komşuları, öğrenciliği döneminde babası Ahmet Uğur Başçı’ya sürekli yardım ettiğini belirtti.
Esnaf komşuları Hüseyin Topal, Uğur Başçı’nın 2.5 yıl önce dükkânını kapattığını ve dükkânın üzerindeki evini de taşıdığını söyledi. Topal, eşinin başı kapalı olduğu gerekçesiyle 5 yıl önce Merkez Bankası Başkanlığı’na atamasının yapılamadığı iddia edilen Erdem Başçı ile ilgili ilginç bir ayrıntı anlattı.
ANNESİNİN BAŞI AÇIKTI
Topal, Başçı’nın annesinin başının her zaman açık olduğunu, el sanatlarıyla uğraştığını söyledi. Uğur Başçı’nın da dindar ama bunu göstermeyen biri olduğunu belirten Topal, yaşlı iki halasına uzun yıllar evde Başçılar’ın baktıklarını dile getirdi. Topal, Erdem Başçı’yı, “Son derece mütevazı, saygılı, beyefendi bir gençti. Dükkânımızın önünden geçerken muhakkak hal hatır sorardı. Çocukluğu boyunca hiçbir yaramazlığını hatırlamıyorum” diye anlattı. Haberturk

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/basci-beyfendi-bir-gencti/312730