Yazdır

Babacan: Erdem senin iş tamam

Tarih: 18 Nisan 2011 - 09:12

Babacan çocukluk ve okul arkadaşı olan Başkan Yardımcısı Erdem Başçı’ya, “Erdem senin iş tamam” diyerek müjdeyi vermiş

GÖREV süresi dolan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın yerine geçen hafta yardımcısı Erdem Başcı atandı. Yılmaz yarın Merkez Bankası’nda düzenlenecek törenle görevi Başçı’ya devredecek. Başçı’nın atanma sürecindeki trafik ise şöyle:
- Yaklaşık 10 gün önce Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası’na yapılacak atamayı Başbakan Erdoğan ile görüştü. Başbakan Erdoğan, Erdem Başcı ismine onay verdi.
- Bu onayın ardından, Bakan Babacan çocukluk ve okul arkadaşı olan Başkan Yardımcısı Erdem Başçı’ya, “Erdem senin iş tamam” diyerek müjdeyi verdi.
- Başbakan Erdoğan’ın 12 Nisan tarihinde, “ismi belirledik” açıklamasının ardından, kararname için düğmeye basıldı.
- 13 Nisan tarihinde atamaya ilişkin kararname bakanlara elden dolaştırıldı. Her ne kadar bazı kişiler kararnamede isim olduğunu iddia etse de bakanların imzaladığı kararnamede isim yoktu.
- Kararnamenin imzaları 14 Nisan’da tamamlandı. Ve Köşk’ün onayına sunuldu. Köşk ise aynı gün kararnameyi imzalayarak Başbakanlığa gönderdi.
- Planda, kararnamenin cuma günü Köşk’ün onayından çıkması ve hafta sonu da Resmi Gazete’de yayınlanması vardı. Ancak jet onay, planda küçük bir sapmaya yol açtı. Karar cuma günü yayınlandı. Star

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/babacan-erdem-senin-is-tamam/312724