Yazdır

Paranın First Lady'si

Tarih: 18 Nisan 2011 - 00:35

Beş yıl gecikmeli olarak Merkez Bankası başkanlığına getirilen Erden Başçı’nın eşi Sıdıka Başçı da ekonomik konularda uzman..

Merkez Bankası başkanlığı görevine getirilmek istenen ancak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’den veto yiyen Erdem Başçı beş yıl sonra koltuğa oturabildi. Paranın patronluğuna getirilen Başçı'nın eşi Sıdıka Başçı da ekonomik konularda uzman..

İktisatçı olan Sıdıka Başçı, özellikle borsa analizleri ve güncel ekonomik yorumları ile dikkati çekti. ODTÜ’de okurken başı açık olan ve sonradan başını örten 41 yaşındaki Sıdıka Başçı, ODTÜ İktisat Bölümünü bitirdi. Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünden de ekonometri alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Halen tutuklu bulunan Mehmet Haberal’a ait Başkent Üniversitesi İktisat Bölümünde de bir süre öğretim görevlisi olarak çalıştı.

ÇIKRIKÇILAR YOKUŞU
Daha sonra İngiltere York Üniversitesi İktisat Bölümü'nde misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Sıdıka Başçı, 1999 yılında Estim Ekonomik Araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri Şirketini kurdu. Eşinin 2003’de Devlet Bakanı Ali Babacan'a danışman olması ve Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na getirilmesi üzerine Sıdıka Başçı'nın şirketi "Etik mi?" tartışmasına konu oldu. Bunun üzerine şirketin faaliyetlerinin durdurdu.

Merkez Bankasında Durmuş Yılmaz’ın yerine atanan Erdem Başçı, Süreyya Serdengeçti ve Durmuş Yılmaz döneminde, Başkan yardımcılığı yaptı. 45 yaşındaki Başçı da Babacan gibi TED Koleji ile ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliğini bitirdi. Başçı’nın babası Uğur Başçı ile Babacan’ın babası Hilmi Babacan’ın, Ankara’daki esnaf merkezi Çıkrıkcılar yokuşunda karşılıklı dükkanları bulunuyor.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/paranin-first-ladysi/312687