Yazdır

Özyeğin hangi tabloyu kaça aldı?

Tarih: 19 Aralık 2010 - 01:34

Ünlü Türk ressamlarının geceye özel hazırladıkları 9 tablonun satışından bir milyon lira elde edildi.

Katılmcıların davetli değil de bağışları artırmak için masa satın aldıkları Gala Modern gecesine son dönemde Türk sanatçıların eserlerine milyon dolarlar ödeyen iş dünyasından 500 konuk katıldı. Sunuculuğunu gönüllü olarak Rana Erkan Tabanca’nın üstlendiği Gala Modern gecesinde, müzenin güzel sanatlar alanındaki eğitim etkinliklerine destek sağlamak amacıyla Raffi Portakal ve Maya Portakal yönetiminde destek yarışı gerçekleştirildi. Destek yarışında, sanatçılar Bedri Baykam, İsmet Doğan, Burhan Doğançay, Tayfun Erdoğmuş, Hüsamettin Koçan, Temür Köran ve Ekrem Yalçındağ’ın geceye özel olarak hazırladıkları çalışmalar açık artırma usulü ile satışa sunuldu.
Kibar 140 bin liraya aldı
Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da müze yönetimi geceden elde edilen toplam gelire ilişkin bilgi vermezken, 9 tablonun satışından 1 milyon liraya yakın gelir elde edildi. Erdinç Varlıbaş’ın satın aldığı 260 bin liralık tablo en yüksek fiyatı oluştururken, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar da 140 bin liraya Bedri Baykam’ın Paravan adlı eserini satın aldı. Riksos otellerinin sahibi Fettah Tamince ise Temür Köran’ın Piyano adlı eserini 110 bin liraya aldı.
Murat Özyeğin tablo aldı
Bunun dışında Burhan Doğançay’ın Leyla Gencer’li eseri 25 bin liradan satışa sunularak 60 bin liraya alıcı bulurken, Tayfun Erdoğmuş’un eserini de 85 bin liraya Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin satın aldı.

Eczacıbaşı: Eğitimde ulaştığımız genç sayısı artacak

İSTANBUL Modern’in kuruluşundan bugüne güzel sanatlar eğitimine özel önem verdiğini kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, “İstanbul Modern’de çocuklar, gençler ve yetişkinlere yönelik güzel sanatlar alanındaki özel eğitim programlarıyla sanatı, toplumun farklı kesimlerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak amacıyla düzenlenen Gala Modern gecesine katılanların katkıları ile eğitim programlarımız çeşitleniyor, ulaşılan çocuk ve genç sayısı artıyor” dedi.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/ozyegin-hangi-tabloyu-kaca-aldi/311030