Yazdır

Provus'tan açıklama

Tarih: 13 Aralık 2010 - 15:13

Finansgundem'de yer alan haberlerden sonra Provus, avukatı aracılığıyla tekzip metni gönderdi

KONU: Medya Grubunuza ait www.finansgundem.com internet sitesinde 29.11.2010 tarhinide yayınlanan "PROVUS'TA SIKINTILI SÜREÇ" başlıklı yazıda müvekkil Provus Bilişim Hizmetleri A.Ş hakkında gerçeklere aykırı, asılsız ve şirketin ticari itibarını zedelemeye yönelik karalayıcı iddialardan oluşan ifadelere yer verildiğinden 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14. Maddesi uyarınca cevap ve düzeltme hakkımızın kullanılmasıdır.

AÇIKLAMALAR

Medya Grubunuza ait www.finansgundem.com/haber sayfasında, 29.11.2010 tarihinde ana sayfadan verilen, müvekkil Provus Bilişim Hizmetleri A.Ş. hakkında "PROVUS'TA SIKINTILI SÜREÇ" başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Bu haber asılsız ve gerçekten uzak bilgilere dayanmasının yanısıra, sitenizde 13/05/2010 tarihli kendi beyanlarınıza dayanan haberdeki bilgilerle de açıkça da çelişkilidir.

Bu durum, haberlerinizin kaıtlı olarak yapıldığını ve müvekkil şirket ticari itibarını zedelemeye yönelik davranışlar içerisinde bulunduğunuzu göstermektedir.

Müvekkil Provus Bilişim Hizmetleri A.Ş haberde iddia edildiği gibi, herhangi bir sıkıntılu süreç içinde değildir; bilakis bahsi geçen dönemde başarılı projelere imza atmıştır. Bu süreç, objektif değerlendirme yapan kulislerde görülmekte ve bilinmektedir.

Bu sebeplerle, 29.11.2010 tarihinde www.finansgundem.com adlı internet sitesinde yayınlanan haberin, hiçbir araştırma ve incelemeye dayanmayan asılsız ve karalayıcı nitelikteki iddialardan ibaret olduğu kamuoyuna ve ilgililere duyurulur.

SONUÇ VE İSTEM:

Yukarıda izah edilen sebeplerle, Anayasa, Basın Yasası, Basın Ahlak ilkelerine tamamen aykırı haberinizi şiddetle kınadığımızı belirtir, bu haberin derhal yayından kaldırılarak iş bu ihtarnamede belirtilmiş olan cevap ve düzeltme metninin 3 gün içinde aynen yayınlanmasını her türlü maddi, manevi, cezai, mali dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla, ihtar ederiz. Cevap ve düzeltme metninin 3 gün içerisinde aynen yayınlanmaması veya hiç yayınlanmaması durumunda 5187 sayılı Basın Kanunu madde 14 uyarınca Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuracağımızı ayrıca ihtar ederiz.

Cevap ve Düzeltme İsteyen
Vekili
AV. ALİ CEM DAVUTOĞLU

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/provustan-aciklama/310485