Yazdır

Citibank'ta atama

Tarih: 07 Aralık 2010 - 15:33

Citibank'ta iki önemli pozisyona yeni atamalar yapıldı.

Citibank Global İşlem Bankacılığı Başkanlığına Barış Tezcan, Citigroup Rusya ve BDT Global İşlem Bankacılığı Başkanlığına da Emre Karter atandı.
Citibank A.Ş. Global İşlem Bankacılığı Başkanı görevine atanan Barış Tezcan, Citibank’a 2000 yılında katılarak Global İşlem Bankacılığı içerisinde Nakit Yönetimi ve Ticaret Grup Başkanlığı ile Ticari Bankacılık Pazarlama Başkanlığı da dahil olmak üzere çeşitli pozisyonlarda yer aldı. 16 yıllık bankacılık deneyimine sahip olan Barış Tezcan, Citibank’a katılmadan önce Garanti Bankacı ve Dışbank’da görev aldı. Barış Tezcan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü lisans ve yüksek lisans dereceleri ile Bilgi/MBS University ortak programı MBA derecesine sahip.
Citigroup Rusya ve BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) Global İşlem Bankacılığı Başkanı görevine atanan Emre Karter ise bu görevi öncesinde Citibank  Global İşlem Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdürüyordu.
1996 yılında Citibank’a katılarak Kurumsal Bankacılık alanında çeşitli pozisyonlarda görev alan Emre Karter, Brüksel’de bulunduğu bir yıl süresince Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde çok uluslu şirketler biriminin koordinasyonundan sorumlu idi. Emre Karter, bu görevi öncesinde Türkiye çok uluslu şirketler ve global işlem bankacılığı satış ekiplerini yönetiyordu. 
Citibank’a katılmadan önce Coca-Cola Türkiye ve ABD’de Prudential Securities’de görev alan Emre Karter, Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü’nden lisans derecesini aldıktan sonra New Hampshire College Uluslararası İşletme ve Finans alanında lisansüstü derecesini aldı. Emre Karter aynı zamanda Türkiye Genç Başarı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Turkey) Yönetim Kurulu Üyesidir.

 

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/citibankta-atama/309921