Yazdır

Zorlu kızı Şule'yle barıştı mı?

Tarih: 22 Kasım 2010 - 09:27

Ahmet Nazif Zorlu, bir süredir dargın olduğu ve holdingteki hisselerini 40 milyon TL'ye devraldığı kızıyla görüşüyor mu?

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, bugünlerde Türkiye'nin en pahalı gayrimenkulünü yapıyor, satıyor. Tamamı 2012'de hizmete girecek Zincirlikuyu’daki Zorlu Center’ın yüzde 30'u şimdiden satılmış. İçinde sanat merkezlerinin, mahalle duygusunu yaşatacak teras evlerin, penthouse'ların, kule evlerin, parkların bulunduğu bu kompleksle birlikte kendisi de değişmiş sanki. Her zaman fit gördüğümüz Ahmet Bey, kısa kestirdiği yeni saç modeliyle daha da dinamik görünüyor. Zorlu, Levent'teki devasa kompleksin en büyük bölümünü performans merkezine ayırmış. 2 bin 300 kişilik bu salonda dünya çapında konserler, resitaller verilecek. Performans merkezine, müteahhittin, “Kültüre bu kadar yer ayırmak akıl karı mı?” diye karşı çıktığını anlatıyor gülerek. Manisa'da 10 milyar dolar değerinde nikel rezervi bulan, teknoloji, tekstil ve emlaktan sonra yakında ‘nikel kralı’ olmaya hazırlanan Ahmet Bey, beni gayrımenkul işlerinin başına oturttuğu 26 yaşındaki oğlu Emre Zorlu'yla da tanıştırdı. Fırsatı kaçırmadım ve bir süredir dargın olduğu, holdingteki hisselerini 40 milyon TL’ye devraldığı kızı Şule Zorlu'yu da sordum. İşte verdiği cevap...

Kızım Şule’yle sorunum yok, torunumu gördüm

Hoşlanmadığınız lüks nedir? Oğlunuz Porcshe'ye mi biniyor, Ferrari'ye mi?

Benim en hoşlanmadığım şey gösteriştir. İnsan neyse onu yapması lazım, param, pulum var diye görgüsüzlük yapılmaz. Gösterişle öne çıkmak bana göre hoş değil.

Ahmet Bey, ekonomi röportajında bu soruya anlayış göstereceğinizi umuyorum. Kızınızla barıştınız mı, torununuzu gördünüz mü? Herkes gibi ben de merak ediyorum.

KIZIM EVE GELDİ

Torunumu tabii gördüm, görmez olur muyum? Kızım eve geldi, biz görüşüyoruz zaten. Bir kırgınlığım yok kızımla.

Sizi bugünlere taşıyan ilk büyük girişiminiz hangisiydi?

İlk büyük parayı empirme çarşaftan kazandım. İşi zamanında yapmak çok önemlidir. Bir keresinde Rize’den sipariş almışız. Malı götürüyorum çuvallar içinde, minibüsteyiz. Sene 1968. Of'a gelmeden yol çöktü. Geçmek mümkün değil, her yer çamur. Ama malları teslim etmek zorundayım, para alacağım, yeni sipariş alacağım. Baktım başka bir minibüsün şoförü ‘Rize Rize’ diye bağırıyor. Belime kadar çamura batıp, çöken yolun köşesinden kıyısından adamın yanına gittim, iyi bir pazarlık yaptım.
O çamurun içinde 15 çuvalı sırtlayıp minibüse taşıdık. Akşam olmuştu artık Rize'de millet dükkanları kapatmak üzereydi. Malları dağıttık birlikte çarşıda. Çuvalları iki hamalla birlikte taşıdım. Dükkan sahiplerine de karizmayı çizdirmemek için, “Ahmet Bey gelecek” diyordum. Çok zorluk çektik, bakmayın kolay olmuyor hiçbir şey. Sırtımızda mal taşıdık. Oradan dönerken Trabzon meydanında indim, ayakkabılar çamur içinde.

Adam beni arabaya almadı. Bir elimde Rize'den aldığım paranın olduğu çanta, bir elimde ayakkabılarım, çıplak ayakla taşların üzerine basa basa eve gittim. Şimdi anlıyorum ki ben çok disiplinli bir insanmışım. Kim ne düşünür, önemsemezdim.

3.5 milyar dolarlık Zorlu Center İstanbul’un en görkemli yapıları arasında yer alacak.

Allah bana yakışıklı bir vücut vermiş

Sizin hayatınızdaki en büyük lüks nedir?

İyi giyinmeyi, iyi yerde yemek yemeyi severim. Yılda iki kez alışveriş yaparım, yazlık ve kışlık. Bunlar da iki saat sürer. Ne beğendiysem hemen alırım. Çok şükür Allahım da bana güzel, fit, yakışıklı bir vücut vermiş. Kolay bulurum, iyi taşırım kıyafeti. Diktirmem bile, hazır konfeksiyon alırım. Marka merakım yoktur. Çok bilinen markaların çoğunu da ben ayırt edemem. Hoşuma gittiyse alırım, yakıştıysa en güzeli odur. Kravata para veririm ama.

Kendime seçtiğim ev dört oda bir salon

Zorlu Center’dan kendinize nasıl bir ev seçtiniz?

Kendime 340 metrekarelik dört oda bir salon ev seçtim. Merak ediyorsanız penthouse seçmedim. Denize bakıyor benimkisi, tarihi yarımada manzaralı. Buranın üst katları Karadeniz'i dahi görüyor. Burada her yerin manzarası var...

Boş zamanlarınızda televizyon izlemeyi sevdiğinizi biliyorum. Neleri izliyorsunuz?
Bu yıl çok dizi izlemiyorum. Vakit yok. Kelime oyunu var izlediğim, bir de açık oturumları izliyorum.

Songül Hatısaru/Milliyet

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/zorlu-kizi-suleyle-baristi-mi/308344