Yazdır

Merkez'in patronu için karar imzada!

Tarih: 14 Nisan 2011 - 08:40

Merkez Bankası’nın yeni başkanı için hazırlanan kararname imzaya açıldı. Kararnamenin hafta sonuna kadar Köşk’e çıkması bekleniyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Merkez Bankası’nın yeni başkanının isminin belirlendiğine yönelik açıklamasının ardından, dün kararname imzaya açıldı. Bakanlara elden imzaya dolaştırılan kararnamede, isim yer almadı. İsmin tüm imzaların tamamlanmasının ardından kararnameye konulacağı öğrenildi. Durmuş Yılmaz’ın yerine atanacak ismi belirleyecek kararname, bakanların imzalamasının ardından Cumhurbaşkanı’nın onayına sunulacak. Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte Merkez Bankası’nın yeni başkanı belli olacak.
‘Topal ördek’ sıkıntısı yaşanmasın
Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın görev süresi 18 Nisan’da doluyor. Bu süreçte, yeni atama yapılıncaya kadar, başkan yardımcılarından birisine vekakelet verileceği öne sürülmüştü. Ancak bu durumun, Merkez Bankası’nda ‘topal ördek’ sıkıntısının yaşanmasına yol açacağı yorumlarına neden olmuştu. Bu nedenle, yeni Merkez Bankası Başkanı’nın jet hızıyla atanmasının yapılması kararlaştırıldığı belirtildi. Ankara kulislerinde, kararnamenin hafta sonu veya hafta başında yayınlanarak, Durmuş Yılmaz’ın görev süresinin bittiği gün devir teslim yapılacağı konuşuluyor. Bunun için de kararnamenin en geç cuma günü Cumhurbaşkanı tarafından imzalanması gerekiyor. Ekonomide gözler paranın patronunun kim olacağına çevrilirken, yeni başkanın isminin Başbakan Erdoğan ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Babacan tarafından belirlendiği öğrenildi. Kulislerde ise Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erdem Başçı’nın ismi ön plana çıkıyor.
Star - Hüseyin Özay

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/merkezin-patronu-icin-karar-imzada/307350