Yazdır

Yılmaz’a iş teklifi yağıyor

Tarih: 12 Nisan 2011 - 08:45

18 Nisan’da emekliye ayrılacak olan Durmuş Yılmaz’a iş teklif edenler arasında üniversiteler başı çekiyor

BEŞ yıl önce zorlu bir sürecin sonunda Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna oturan Durmuş Yılmaz’ın, görev süresi 18 Nisan’da doluyor. Gözler, Yılmaz’ın bundan sonra ne yapacağına çevrildi. Ancak Yılmaz, bu konudaki sorulara bugüne kadar bir cevap vermedi. Merkez Bankası kulislerinde dolaşan bilgilere göre, Yılmaz’a birçok yerden iş teklifi geliyor. Özellikle üniversitelerin, Durmuş Yılmaz’ı kendi kadrolarına katmak için adeta yarış içinde olduğu konuşuluyor. Banka içinde, “Bizim başkan, ÖSS şampiyonu gibi oldu” yorumları yapılıyor. Hatta yurt dışından da Yılmaz’a, iş teklifleri geldiği belirtilirken, Yılmaz’ın ise görev süresi dolmadan, teklifleri değerlendirmeyi doğru bulmadığı bildirildi.
Öte yandan veda turlarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile başlayan Yılmaz’ın, Ankara’nın Çankaya semtinde bulunan bankanın ‘lojman villasından’ taşınma hazırlıklarına da başladığı kaydedildi. Yılmaz’ın, beş yıl önce ‘kapının önündeki ayakkabılarla’ gündeme gelen Yenimahalle’deki evine taşınacağı kaydedildi. Ancak, Yılmaz’ın ‘sembol evini’ kısa bir süre önce yıktırarak yerine apartman yaptırdığı ve çocukları ile aynı apartmanda yaşayacağı kaydedildi.
Görev süresinin dolması ile birlikte emekli de olacak olan Yılmaz, hem Emekli Sandığı’ndan hem de bankanın vakfından emekli maaşı alacak. Emekli Sandığı’ndan yaklaşık 5 bin lira emekli maaşı tahmin edilen Yılmaz’ın, Vakıf’tan alacağı emekli maaşı ise henüz hesaplanmadı. Daha önceki başkanlar ise Vakıf’tan yaklaşık 11 bin lira civarında emekli maaşı alıyorlar. Maliye Bakanlığı’nın ihtiyati haciz kararı nedeniyle vakıf, emekli maaşlarını düşürmüştü. Bu nedenle, Yılmaz’ın vakıftan alacağı emeklilik maaşı tam olarak bilinmiyor. Ayrıca Yılmaz, Vakıf’tan ve devletten, emeklilik tazminatı da alacak. Tüm alacaklar toplandığında ise Yılmaz’ın eline küçük bir servet geçeceği tahmin ediliyor.
HASAN GÜL GİDİYOR: İhalenin başına bütçeci aday
EKONOMİDE gözler Merkez Bankası ve Kamu İhale Kurumu’na çevrildi. 18 Nisan’da Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz’ın, 23 Nisan’da da Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül’ün görev süresi doluyor. Yılmaz’ın yerine, Başkan Yardımcısı Erdem Başçı’nın atanmasına kesin gözüyle bakılırken, KİK Başkanlığı için ise ekonomi yönetiminde yarış sürüyor. KİK Başkanlığı’na en güçlü aday olarak ise Bütçe Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu’nun ismi geçiyor. 
İş ortağını İş Bankası’na atamış 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Deniz Baykal’a yakın isimleri tasfiye ederek Türkiye İş Bankası’nın yönetim kuruluna getirdiği dört üye ile ilgili tartışmalar sürüyor. CHP kontenjanından bankanın yönetim kurulu üyesi olan Mete Başol ile ilgili ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Mete Başol’un, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Hazine eski Müsteşarı Faik Öztrak ile iş ortağı olduğu ortaya çıktı. İTO kayıtlarına göre, 2004 yılında 45 bin sermaye ile kurulan TRİDEA Danışmanlık’ın ilk ortakları, Faik Öztrak, Mete Başol ve Murat Selek’ten oluşuyor. Öztrak daha sonra şirketten ayrılmış. Şirketin son ortakları olarak Mete Başol ve Yavuz Arınsoy görünüyor. Şirket şimdi ise tasfiye halinde bulunuyor. Öztrak ve Başol’un, şirketi kamu görevlerinden ayrılmalarının ardından kurdukları öğrenildi. Öztrak ise şirket ortaklığı konusunda açıklama yapmadı. 
YÖNETİM ÖDEME KARARI ALDI: Halk TV’cilerin tazminat sevinci
CHP’NİN yayın organı olarak bilinen Halk TV’nin kapatılmasının ardından yaklaşık 45 personel işsiz kalmıştı. Söz konusu personelin, kanaldan beş aylık maaş alacakları ve tazminatları da ödenmemişti. Halk TV çalışanları da alacakları için dava açmaya başladı. Tam bu süreçte, kanal yöneticileri çalışanların alacaklarını ödeme kararı aldı. Çalışanların tazminatların yanı sıra, alamadıkları maaşlar da ödeniyor. Çalışanlar gecikmeli de olsa alacaklarını tahsil etmenin sevincini yaşıyor. Öte yandan kanalın bir süre kapalı kalmasında Türksat’a olan borçlarının etkili olduğu, ancak bu borçların da ödenmeye başladığı öğrenildi.
Star - Hüseyin Özay

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/yilmaza-is-teklifi-yagiyor/307150