Yazdır

TBB’nin yeni başkanı kim olacak?

Tarih: 08 Nisan 2011 - 08:51

TBB'nin yeni başkanı için bankacılar bir isim üzerinde uzlaşma sağladı gibi...

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Ersin Özince’nin İş Bankası Genel Müdürlüğü’nden ayrılmasıyla birlikte bankacılar birlik başkanlığı için arayışlara başladı. Bilindiği gibi TBB’nin yeni başkanı yasa gereği bu ay içerisinde seçilmek zorunda. Peki yeni başkan kim olacak?
Her zaman olduğu gibi Finansgündem olarak bankacıların nabzını tutarak yeni başkanın kim olacağını araştırdık. Daha önce de yazdığımız gibi duyumlarımız Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan’ı işaret ediyor… Peki neden Süleyman Kalkan? Araştırmalarımıza göre bunun en önemli nedeni, Vakıfbank’ın statüsü gereği kamu bankası sayılmaması.
Süleyman Kalkan’ın, 27 yıl gibi kariyerinin büyük bölümünü özel bankacılık alanında geçirmesi de Kalkan’ın avantajını ortaya koyuyor. Süleyman Kalkan’ın şu anki konumu, özel bankacılık ile kamu bankacılığını bir birleşimi gibi. Kalkan’ın özel bankacılık anlayışı, Vakıfbank’ın özel hukuka tabi bir banka olması, ayrıca bankacılar arasında sevilen bir isim olması gibi nedenlerden dolayı tüm oklar Kalkan’ın üzerine çevriliyor.
Anlaşılan o ki, henüz seçim olmasa da Türkiye Bankalar Birliği’nin yeni başkanı Süleyman Kalkan olacak gibi görünüyor.



 

SÜYLEYMAN KALKAN'IN CV'Sİ İÇİN TIKLAYIN

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/tbbnin-yeni-baskani-kim-olacak/306808