Yazdır

Turkcell’de ara ödeme krizi

Tarih: 07 Nisan 2011 - 00:31

Yurtdışına çıkan Turkcell müşterileri ara ödeme krizi yaşadı. Ödeme yapamayanların hatları kesildi

Son dönemlerdeki pazar payı kayıpları aracı kurum raporlarına giren ve abonelerini Vodafone’a kaptıran Turkcell’in uygulamaları tüketicileri çileden çıkardı. Yurtdışına çıkan Turkcell müşterileri ara ödeme krizi ile karşılaştı. İşte bir okurumuzun başına gelenler. İş için Kıbrıs’a giden T.S. isimli Turkcell abonesi okurumuz Turkcell’in ilginç uygulaması karşısında hem şaşırdı hem de mağdur oldu. Ödenmemiş faturası olmamasına karşın okurumuzun ‘konuşmalarının tutarı yükseldiği gerekçesiyle hattı görüşmeye kapatıldı.
Olay aynen şöyle gelişti:
İş için gittiği Kıbrıs’ta faturasının ani yükselmesinde dolayı Turkcell’den arandı ve bu durumdan dolayı ara ödeme yapması istendi. Fatura kesim tarihine henüz 10 gün olan Turkcell müşterisi neye uğradığını şaşırdı. Kıbrıs’ta ara ödeme yapmak için birkaç kanal denediyse de başarılı olamadı. İstanbul’daki arkadaşlarını aradı ama ara ödemeyi bir türlü yapamadı. Daha sonra telefonu görüşmelere kapatıldı.
Mağdur olan Turkcell müşterisi başka bir telefondan Turkcell müşteri hizmetlerini arayarak iki gün sonra Türkiye’ye döneceğini ve ödemeyi yapacağını söylese de telefonunu açtırmayı başaramadı. Kısacası günü gelmemiş fatura ödenmesi talebi Turkcell müşterisini yurt dışında mağdur etti ve telefonsuz kalan müşteri ne yapacağını şaşırdı.
Turkcell’in tüketicilerin haklarını ‘anayasa’ ile korumaya almaya çalıştığı bir dönemde tüketici şikayetlerinin gündeme gelmesi ise ilginç!

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/turkcellde-ara-odeme-krizi/306746