Yazdır

Mengi ‘misilleme’ kurbanı mı?

Tarih: 06 Nisan 2011 - 08:46

Akbank’tan ING Bank’a transfer olan Cem Mengi’ye BDDK’ dan hala onay çıkmaması çeşitli tartışmalara neden oldu…

Akbank Genel Müdür Yardımcısı iken ING Bank’a transfer olan Cem Mengi’nin atamasına BDDK’dan hala onay çıkmaması bugün bir gazetede haber oldu. Gazete haberi “Mengi’nin ING Bank hayali suya düştü” gibi manidar bir şekilde verince tartışmalar da başladı. Peki Mengi ING Bank’a atanamayacak mı?
BDDK’nın Cem Mengi’nin atamasına henüz onay vermemesi doğru ancak bu durum Cem Mengi’nin atanamayacağı anlamına gelmiyor. Çünkü Akbank’ta Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Cem Mengi’nin kariyeri ING Bank’ta çalışmak için yeterli.
FİNANSGÜNDEM'e gelen bilgilere göre BDDK’nın onay sürecinin uzatmasının Mengi’nin kariyeriyle bir ilgisi de yok.
Peki BDDK bu atamaya neden onay vermedi? Şunu belirtelim BDDK bu atamaya henüz onay vermedi. Süreç uzasa da onayın çıkacağına dair beklentiler güçlü. Sürecin uzamasının iki nedeni var. Birincisi Hollanda Merkez Bankası’nda bu tür onay süreçlerinin uzun sürmesi… Yurtdışı bankacılık sektörünü iyi bilen  bankacılara göre Hollanda Merkez Bankası bu tür atamalara 3-4 aydan önce onay vermiyor. Bir ikinci nedeni de Hollanda’daki Türk bankalarına yönetici atanırken yine Hollanda Merkez Bankası’nın süreci sıkı tutarak atama sürecini uzatması. FİNANSGÜNDEM’e gelen bilgilere göre Hollanda’daki Türk bankalara yöneticilerin ataması uzatılınca Türkiye’de de ING Bank aynı sürece tabi tutuluyor. Bir anlamda misilleme yapılıyor. Finans kulislerde konuşulanlara göre Mengi şimdilik ‘misilleme’ kurbanı görünüyor. Ancak onay çıkacak. FİNANSGÜNDEM olarak Mengi’ye yeni görevinde tekrar başarılar diliyoruz.

Site adresi: https://www.finansingundemi.com/haber/mengi-misilleme-kurbani-mi/306674